F1: Στη Ferrari o Φιζικέλα

Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2009 19:40
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

A- A A+

Επιβεβαιώθηκε πλέον κι επίσημα από τη Force India ότι ο Τζιανκάρλο Φιζικέλα θα συνεχίσει την καριέρα του στη Ferrari μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς, αντικαθιστώντας το Λούκα Μπαντοέρ που δεν έδωσε και τόσο θετικά δείγματα.

Ο έμπειρος Ιταλός πιλότος συμφώνησε από κοινού με τη Force India και αφέθηκε ελεύθερος να μετακομίσει στην ομάδα του Μαρανέλο, περίπου 14 χρόνια μετά, όταν για πρώτη φορά είχε δοκιμάσει μία Ferrari 412 T2, το Σεπτέμβριο του 1995.

Η καθοριστική επαφή και συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών (Force India και του μάνατζερ του Φιζικέλα) έγινε μόλις χθες. Όπως δήλωσε ο Βιτζάι Μαλίγια «καμία οικονομική συμφωνία δεν έγινε με τη Ferrari. Η απόφαση πάρθηκε με καλή πίστη και για το καλό του Τζιανκάρλο και του αθλήματος γενικότερα. Για κάθε Ιταλό πιλότο, μία θέση στη Ferrari είναι ένα όνειρο και ο Τζιανκάρλο δεν αποτελεί εξαίρεση. Κανένας δεν θα έπρεπε να σταθεί εμπόδιο σε αυτό.

Επιπλέον, η συμφωνία εξασφαλίζει το μακροπρόθεσμο μέλλον του στη Ferrari και θα ήταν λάθος να το διακινδυνεύσουμε, ιδίως όταν ο Τζιανκάρλο έχει προσφέρει τόσο πολλά στη Force India», τόνισε χαρακτηριστικά ο ινδός ιδιοκτήτης της ομάδας.

Η αλήθεια είναι ότι ο 36χρονος πιλότος αμέσως μετά την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος και με την επιστροφή του τραυματία Μάσα, αναμένεται να εκτελεί χρέη δοκιμαστή στη Scuderia. H επιλογή του ήταν ό,τι καλύτερο, δεδομένων των λιγοστών εναλλακτικών που είχε στα χέρια της η Ferrari, καθώς η εμπειρία του θα συνδράμει σημαντικά τόσο στην εξέλιξη του μονοθεσίου αλλά και στη συνέχεια της φετινής χρονιάς.

Ο ίδιος ο Φιζικέλα δηλώνει ότι ήταν ένα όνειρο για αυτόν η μετακίνηση στη Ferrari και ότι βρίσκεται στον έβδομο ουρανό. Παράλληλα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημόσια τον ιδιοκτήτη της Force India Βιτζάι Μαλίγια που του έδωσε την ευκαιρία να μεταπηδήσει στη Scuderia.

«Είμαι ευγνώμων στο Βιτζάι Μαλίγια που μου επέτρεψε να έχω αυτή την ευκαιρία και να τρέξω για τη Scuderia. Είναι αλήθεια ότι ανέκαθεν ήταν μία φιλοδοξία μου και ήταν πολύ γενναιόδωρο εκ μέρος του Βιτζάι να επιτρέψει αυτό να γίνει πραγματικότητα. Ελπίζω με τη σειρά μου να βοήθησα τη Force India να εξελιχθεί και να βρίσκεται στο σωστό δρόμο ώστε να πραγματοποιήσει τις φιλοδοξίες της. Τώρα είναι μία ανταγωνιστική ομάδα και τους εύχομαι ό,τι καλύτερο», δήλωσε πανευτυχής ο Φιζικέλα.

Το ένα καλό διαδέχεται το άλλο για τον Ιταλό πιλότο που μετά την πολ ποζίσιον και τη δεύτερη θέση στην πίστα του Σπα, ήρθε η μεταγραφή στη Ferrari. Στόχος του, όπως δήλωσε, είναι να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να ανταποδώσει στη Scuderia τη σημαντική αυτή ευκαιρία που του δίνει. Γνωρίζει, βέβαια, ότι δεν πρόκειται να είναι εύκολος ο δρόμος, αλλά εκείνος θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να έχει θετικά αποτελέσματα.

Σε αυτό το πείσμα του Ιταλού πιλότου στοιχηματίζει και η Ferrari, η οποία, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της, Στέφανο Ντομενικάλι, υπολογίζει ότι θα συμβάλλει βαθμολογικά μέχρι το τέλος αυτής της αβέβαιης, για την εταιρεία του Μαρανέλο, χρονιάς.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Βιτζάι Μαλίγια και τη Force India που έδωσαν στον Τζιανκάρλο τη δυνατότητα να ακυρώσει το συμβόλαιό του σε μία θετική για την ομάδα περίοδο και του επέτρεψαν να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα.

Τώρα θα πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας στη Μόντσα, σε έναν αγώνα που μας ενδιαφέρει πολύ για έναν πολύ σημαντικό λόγο: διότι γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο να διατηρήσουμε το ίδιο ρυθμό που είχαμε στα τελευταία GP, αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε να διασκεδάσουμε τους φίλους μας και ελπίζω να βρίσκονται πολλοί στην πίστα για να μας στηρίξουν», δήλωσε ο Στέφανο Ντομενικάλι.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το «αφεντικό» της Ferrari δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Λούκα Μπαντοέρ, τον οποίο αντικαθιστά ο Φιζικέλα, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς το πρόσωπό του για το ομαδικό πνεύμα που επέδειξε στους δύο αγώνες που αγωνίστηκε, και σε συνθήκες, όπως τόνισε, που ο καθένας θα τις έβρισκε πολύ δύσκολες.

Σε ό,τι αφορά στη Force India, που πρόλαβε τη Ferrari και δημοσιοποίησε πρώτη τη μεταπήδηση του Ιταλού οδηγού στη Scuderia, θα αναβαθμίσει τον Βινταντόνιο Λιούτζι, τρίτο πιλότο της.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις