Ο Σεμπάστιαν Λόεμπ στον τελευταίο φετινό αγώνα της F1;

Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2009 13:29
A- A A+

Το «ελεύθερο» πήρε από τη Citroen ο Σεμπάστιαν Λόεμπ για να συμμετάσχει σε αγώνα της F1 μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Ο Γάλλος οδηγός που κατάφερε να πάρει τη νίκη στο Ράλι Αυστραλίας και να πλησιάσει «μία ανάσα» (ένας βαθμός, 76-75) τον προπορευόμενο στο πρωτάθλημα Μίκο Χίρβονεν, αναμένεται να δοκιμάσει τις ικανότητες του στη Φόρμουλα 1 και ειδκότερα στο τελευταίο GP της χρονιάς, στο Αμπου Ντάμπι, στα τέλη Νοεμβρίου.

«Δεν είμαι εγώ αφεντικό της Φόρμουλα 1 συνεπώς δεν έχω καμία θέση να προσφέρω στο Σεμπάστιαν. Εάν όμως κάποιος του κάνει πρόταση, τότε η Citroen του δίνει άδεια να συμμετάσχει στο GP του Αμπου Ντάμπι καθώς το πρωτάθλημα Ράλι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τότε», δήλωσε το «αφεντικό» της Citroen Racing, Olivier Quesnel.

O πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τη F1, δοκιμάζοντας μάλιστα τις δυνάμεις του για μία ολόκληρη ημέρα στην Ισπανία με μονοθέσιο της Red Bull. Οι χρόνοι του ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί, γεγονός που «φούντωσε» τις φήμες για μετακίνηση του στη Φόρμουλα 1.

Πριν από σύντομο χρονικό διάστημα είχε προκύψει το όνομά του για μία θέση στην ομάδα της Toro Rosso, θυγατρικής της Red Bull, στον τελευταίο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Και γιατί την Toro Rosso ή τη Red Bull; Διότι η γνωστή Αυστριακή εταιρεία είναι ο κύριος χορηγός του πέντε φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στα Ράλι.

Εντούτοις, οποιαδήποτε παρουσία του γάλλου οδηγού στην F1 δεν αναμένεται να είναι διαρκής αλλά θα περιοσιστεί σε μία και μόνο εμφάνιση καθώς, όπως αποκάλυψε ο Olivier Quesnel, η Citroen βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις μαζί του για νέο διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

«Και οι δύο πλευρές επιθυμούν να παραμείνει η συνεργασία. Δεν είμαι τζογαδόρος αλλά βάζω στοίχημα ότι ο Λόεμπ θα παραμείνει οδηγός του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλι την επόμενη χρονιά», δήλωσε το «αφεντικό» της ομάδας της Citroen, αποκαλύπτοντας ότι ο Λόεμπ θα συμμετάσχει και στις στις 24 Ωρες του Λε Μαν με την ομάδα της Citroen, υπό την καθοδήγησή του.

Εντούτοις, όπως έγινε γνωστό ο Γάλλος οδηγός έκανε διερευνητικέ επαφές και με άλλες ομάδες όπως η νεοεισερχόμενη USF1, για μεταπήδησή του στη Φόρμουλα 1.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις