Πακιστάν: 33 ένοπλοι νεκροί σε επιχείρηση του στρατού

Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2009 12:34
A- A A+

Συνολικά 33 ενόπλους σκότωσαν οι πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας στο πλαίσιο επιχείρησης στο πέρασμα Χιμπέρ, που διήρκεσε μία εβδομάδα, στην κεντρική οδό που χρησιμοποιούν τόσο οι δυτικές όσο και οι αφγανικές δυνάμεις για την τροφοδοσία του Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, 120 ένοπλοι σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία ανεξάρτητων πηγών.

Ο στρατός δραστηριοποιήθηκε στο Χιμπέρ, μία από τις επτά ημιαυτόνομες περιοχές των φυλών, λίγες μέρες μετά την επίθεση αυτοκτονίας στην οποία σκοτώθηκαν 22 μεθοριακοί φρουροί.

Εκτός από τις οργανώσεις ενόπλων που δραστηριοποιούνται στο Χιμπέρ κι άλλοι ένοπλοι έχουν καταφύγει εκεί για να αποφύγουν μια επίθεση στην περιοχή του ορμητηρίου των Ταλιμπάν στην κοιλάδα του Σουάτ, όπου ο στρατός είχε αναπτύξει μια μεγάλη επιχείρηση στα τέλη Απριλίου.

Αυτοκινητοπομπές μεταφέροντας εφόδια στις δυνάμεις των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και του Αφγανιστάν δέχονται συχνά επιθέσεις στο περάσματα που συνδέουν το Πακιστάν με το Αφγανιστάν.

Κατά τη διάρκεια των χθεσινών συγκρούσεων, τα στρατεύματα προχώρησαν σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις σε δύο στρατιωτικές εγκαταστάσεις και διέλυσαν 17 οικήματα που ανήκαν σε ενόπλους.

"Οι δυνάμεις ασφαλείας έπληξαν δύο στρατιωτικά κέντρα. Τα κατέστρεψαν και σκότωσαν 33 ενόπλους στη διάρκεια της επιχείρησης", δήλωσε εκπρόσωπος του Σώματος των Συνόρων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή