Κοβαλάινεν: «Να επιστρέψουν οι δοκιμές»

Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2009 21:30
A- A A+

Ο Χέικι Κοβαλάινεν θα ήθελε να επιστρέψουν οι δοκιμές κατά τη διάρκεια της σεζόν στους κανονισμούς της Formula1, κάτι που έχει απαγορευτεί φέτος, αφού πιστεύει ότι αυτό δεν επιτρέπει στις μεγάλες ομάδες να είναι γρήγορες στην πίστα. «Σαν οδηγός θα προτιμούσα να επιστρέψουν οι δοκιμές. Είμαι ένας οδηγός της Formula1 και θέλω να οδηγήσω το μονοθέσιο. Αυτό είναι το καλύτερο μέρος της δουλειάς.

Η μάχη πέρυσι πήγε μέχρι το τέλος, γι' αυτό οι μεγάλες ομάδες, εμείς η Ferrari και η BMW, έπρεπε να αναπτύσσουν συνεχώς το μονοθέσιο μέχρι το τέλος της σεζόν. Η απαγόρευση των δοκιμών είναι ένας μεγάλος παράγοντας επειδή ομάδες, όπως εμείς και η Ferrari θα ήμασταν πιο γρήγορες αν είχαμε περισσότερες δοκιμές. Αρκετή δουλειά έπρεπε να γίνει στο εργοστάσιο, που δεν είναι πάντα ακριβής όταν πάμε στην πίστα. Κάνουμε πολλές δοκιμές τις Παρασκευές, που θέτει λίγο σε κίνδυνο τη δουλειά που κάνουμε στο σετάπ.

Πιστεύω ότι είναι το ίδιο με τις άλλες ομάδες που είναι και ο λόγος που η σεζόν έχει σκαμπανεβάσματα», είπε ο Φινλανδός και πρόσθεσε ότι η McLaren θα είναι δυνατή το 2010 χωρίς να θέλει να κάνει προβλέψεις. «Νομίζω ότι η επόμενη χρονιά είναι μια άγνωστη. Τα πράγματα είναι απίστευτα ανταγωνιστικά στη Formula1 αυτή τη στιγμή. Δε θέλω να κάνω καθόλου προβλέψεις, όμως είμαι σίγουρος ότι η McLaren θα είναι δυνατή. Έχουμε, ήδη, κάνει μεγάλες βελτιώσεις με το μονοθέσιο».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις