Ραϊκόνεν: Συνέχεια στο βάθρο

Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2009 22:45
A- A A+

Η πρώτη νίκη για τον Κίμι Ραϊκόνεν και τη Ferrari στο φετινό πρωτάθλημα ήρθαν στο Σπα και ο Κίμι Ραϊκόνεν έχει ως στόχο να ανέβει στο βάθρο και στους πέντε εναπομείναντες αγώνες της σεζόν αρχής γενομένης από αυτόν της Μόντσα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

«Αυτά είναι πολύ έντονα Σαββατοκύριακα. Μετά από τους δυο συνεχόμενους αγώνες σε Βαλένθια και Σπα, υπάρχει τώρα η Μόντσα, ο τελευταίος φετινός αγώνας στην Ευρώπη. Στο Βέλγιο κερδίσαμε και θέλουμε να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο στους τελευταίους αγώνες της σεζόν, προσπαθώντας να μείνουμε στο βάθρο. Είναι έναν από τα πιο σημαντικά Γκραν Πρι της χρονιάς επειδή αγωνιζόμαστε μπροστά στους οπαδούς μας και θα είναι ωραίο να τους ικανοποιήσουμε.

Η επιτυχία στο Σπα ήταν πολύ σημαντική για την ομάδα. Έβλεπα τα παιδιά μπροστά από το βάθρο και κατάλαβα πόσο σημαντική ήταν η νίκη γι' αυτούς, ειδικά σε μια τόσο δύσκολη σεζόν», είπε ο οδηγός της Scuderia και τόνισε ότι δε θα ήταν άσχημα να κατακτήσει ξανά τη νίκη και να ακούσει για ακόμα μια φορά τον ύμνο της πατρίδας του.

«Ήταν ωραίο για μένα να ακούσω τον φινλανδικό και τον ιταλικό ύμνο έπειτα από τόσο καιρό και θα ήταν όμορφο να το επαναλάβω μέχρι το τέλος της σεζόν. Το να τρέχω στη Μόντσα μπροστά στους οπαδούς μας με τις σημαίες να ανεμίζουν είναι ένα φανταστικό συναίσθημα.

Ποτέ δεν έχω κερδίσει αγώνα στην Ιταλία, αλλά πάντα μου άρεσε να αγωνίζομαι εκεί. Για μένα δεν υπάρχει έξτρα πίεση, όμως γνωρίζω πόσο πολύ θέλει η ομάδα να έχει έναν καλό αγώνα εκεί. Η πίστα είναι η γρηγορότερη της σεζόν και το KERS θα μας βοηθήσει, όπως στο Σπα. Πρέπει να χρησιμοποιείς καλά τα κερμπ και αυτό δεν ήταν το δυνατό σημείο των μονοθεσίων μας τα τελευταία χρόνια. Θα δούμε τι θα συμβεί την Παρασκευή. Δεν κάναμε τις συνηθισμένες δοκιμές στην πίστα και είναι δύσκολο να πω επειδή τα μονοθέσια δεν έχουν χρησιμοποιήσει το αεροδυναμικό τους πακέτο μέχρι τώρα».

Τέλος, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007 αναφέρθηκε και στον Τζιανκάρλο Φισικέλα, που θα είναι ο ομόσταβλός του για το υπόλοιπο της σεζόν στη θέση του τραυματία Φελίπε Μάσα. «Θα έχω έναν καινούριο ομόσταβλο, τον Τζιανκάρλο Φισικέλα. Πάντα τα πήγαινα καλά μαζί του. Είναι ένας από τους πιο έμπειρους οδηγούς και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να βοηθήσουμε τη Ferrari να διατηρήσει την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Τα επίπεδα επίδοσης αλλάζουν από τον έναν αγώνα στον άλλον φέτος. Υπάρχουν ομάδες, όπως εμείς, που έχουν σταματήσει να αναπτύσσουν το μονοθέσιο και άλλες που ακόμα συνεχίζουν να πιέζουν επειδή έχουν ακόμα πολλούς στόχους να πετύχουν. Κοιτάζοντας πίσω είμαι χαρούμενος διότι είναι ο οδηγός που κατέκτησε τους περισσότερους βαθμούς στους τρεις τελευταίους αγώνες».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις