Συνολικό μετασχηματισμό της οικονομίας προτείνει ο ΣΥΝ

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009 13:04
UPD:13:06
A- A A+

Το συνολικό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας πρότεινε ο πρόεδρος του Συνασπισμού κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 74ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Παρουσιάζοντας τους βασικούς προγραμματικούς άξονες του Συνασπισμού, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο μεταξύ άλλων για αντικατάσταση του Τειρεσία από ανεξάρτητη δημόσια αρχή και πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας.

Το εν λόγω πρόγραμμα προβλέπει τη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας το χρόνο με στόχο σε πέντε χρόνια να έχουν δημιουργηθεί 500.000 νέες θέσεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, το πρόγραμμα του ΣΥΝ περιλαμβάνει επίσης νέα αρχιτεκτονική του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ουσιαστική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και προγράμματα δημοσίων επενδύσεων και περιβαλλοντικής προστασίας, τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε επίσης λόγο για νέο μοντέλο λειτουργίας του δημοσίου τομέα με κριτήριο την κοινωνική αποτελεσματικότητα, ρήτρα απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα και κατάργηση του «μπλοκ» και της ανασφάλιστης εργασίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή