Αλ. Τσίπρας: Προχωράμε συλλογικά

«Τεράστιο χάσμα με το ΠΑΣΟΚ»
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009 14:10
UPD:16:13
EUROKINISSI/MOTIONTEAM/Κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

A- A A+

«Προχωράμε συλλογικά» επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ, θέλοντας παράλληλα να διαβεβαιώσει εν όψει των εκλογών ότι η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τους όποιους τριγμούς, είναι εγγυημένη.

Κάνοντας την αυτοκριτική του, σχετικά με τις διαφορές που ανέκυψαν στην παράταξη, ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Τις ευθύνες τις προσωπικές τις αναλαμβάνω και με συλλογικό τρόπο θα προχωρήσουμε μπροστά όπως και παλιά».

Συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ

Ακούστε τη συνέντυξη Τύπου του κ. Τσίπρα στην 74η ΔΕΘ.

«Όλα όσα συνέβησαν έχουν θυμώσει και πληγώσει τον κόσμο μας», σημείωσε και πρόσθεσε πως «ο κόσμος αν και θυμωμένος είναι αποφασισμένος να δώσει αυτήν τη μάχη».

Θέλοντας να στείλει μήνυμα ενότητας στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε: «Είμαστε εδώ και αντέχουμε, το εγχείρημά μας είναι ενωμένο. Όλες οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν μάχη και βρίσκονται σε εγρήγορση και ετοιμότητα». «Οι δομικές διαφορές δεν μας αποτρέπουν από το να έχουμε ένα επεξεργασμένο πλαίσιο προγραμματικών στόχων».

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τις πολιτικές διαφορές που τον χωρίζουν με τον Αλέκο Αλαβάνο, ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπογράμμισε πως «Είμαστε περήφανοι που έχουμε διαφορές και δεν τις κρύβουμε κάτω από χαλί, την ώρα της μάχης όμως είμαστε όλοι στρατιώτες».

«Την ώρα της μάχης οι διαφορές και οι αντιπαραθέσεις είναι με αυτούς που είναι απέναντί σου και όχι με αυτόν που είναι δίπλα σου, δεν είναι ώρα να ανοίξουμε τέτοια συζήτηση», πρόσθεσε.

Για τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή επισήμανε ότι ταύτισε τον εαυτό του με το καλό, όμως τα μέτρα που εξήγγειλε στην 74η ΔΕΘ είναι για λογαριασμό των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου είπε ότι στις δημόσιες ομιλίες του χρησιμοποιεί «φανταχτερά λόγια», όμως σε ένα non paper που διανεμήθηκε και αφορά τα όσα θα πει στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο «δεν υπάρχει ούτε όραμα, ούτε διακριτό σχέδιο, ούτε κάτι που να μπορούμε να πάμε όλοι μαζί. Μόνο γενικόλογες εξαγγελίες».

Απαντώντας στα σενάρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε: «Με το ΠΑΣΟΚ και με βάση τις προγραμματικές του θέσεις υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα, ανάμεσα σε αυτά που προτείνουμε και σε αυτά που οι ίδιοι θα ακολουθήσουν μετά τις εκλογές».

«Έχουμε τις προγραμματικές μας θέσεις, από την άλλη πλευρά έχουμε γενικολογίες που στόχο έχουν να ψαρεύουν ταλαντευόμενους ψηφοφόρους», δήλωσε χαρακτηριστικά και διερωτήθηκε: «Γιατί δεν μας λέει τώρα το ΠΑΣΟΚ αν συμφωνεί με τις προγραμματικές μας θέσεις και περιμένει μετά τις εκλογές;»

Αναφερόμενος στην επίθεση που δέχθηκε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ από την Αλέκα Παπαρήγα ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «¶ργησε η κ. Παπαρήγα να μας επιτεθεί, δεν μας ξαφνιάζει, μας θλίβει το γεγονός ότι επιλέγει με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς να επιτεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ»

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τέλος τάχθηκε κατά της πραγματοποίησης ξεχωριστού ντιμπέιτ αποκλειστικά για τους προέδρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για «παραβίαση των αρχών της ισοτιμίας».

«Η πραγματοποίηση μιας ξεχωριστής τηλεμαχίας για δύο κόμματα μονάχα είναι υποτιμητικό για την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα μας. Παραβιάζονται οι αρχές ισοτιμίας, όπως συμβαίνει και στον τηλεοπτικό χρόνο για προβολή των κομμάτων», τόνισε και πρότεινε να υιοθετηθεί το γαλλικό μοντέλο, με συζητήσεις ανά δύο, αλλά για όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή