Σπηλιωτόπουλος: Υπεύθυνη στάση η απρόσκοπτη συνέχιση του Διαλόγου για την Παιδεία

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009 15:34
A- A A+

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη συνέχιση των εργασιών του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ¶ρης Σπηλιωτόπουλος.

«Πρόθεσή μας ήταν να σεβαστούμε όποια απόφαση και αν είχε ληφθεί από το Συμβούλιο, εφόσον είχε την αρμοδιότητα να αποφασίσει χωρίς την παραμικρή παρέμβαση. Θεωρώ όμως θετικό το γεγονός ότι ο διάλογος συνεχίζεται απρόσκοπτα. Πρόκειται για συνετή και υπεύθυνη στάση. Δεν υπάρχει λόγος να χαθεί, ούτε μια ημέρα στην προσπάθεια για την αναβάθμιση της Παιδείας», τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Χαρακτήρισε δε τον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία «μεγάλη επιτυχία του πολιτικού μας συστήματος».

«Το συναινετικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί πρέπει να καταλήξει - μέσα στο χρονοδιάγραμμα που είχε εξ αρχής οριστεί εντός του Οκτωβρίου- σε συγκεκριμένες προτάσεις για την αναμόρφωση του Λυκείου και ένα νέο τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η δέσμευσή μας είναι ότι η προσπάθεια αυτή μέχρι την τελική κατάληξή της θα στηριχτεί και με δική μας ευθύνη», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή