Πρώτος ο Μπαρικέλο στο γκραν πρι της Ιταλίας

Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2009 16:52
UPD:17:30

A- A A+

Το... comeback πραγματοποίησε η Brawn GP στον αγώνα της Μόντσα, καθώς έκανε το 1-2 με τον Ρούμπενς Μπαρικέλο να παίρνει τη νίκη και τον Τζένσον Μπάτον να τον ακολουθεί.

Το βάθρο των νικητών συμπλήρωσε ο Κίμι Ραϊκόνεν, με τον Αντριάν Σούτιλ να είναι πίσω του. Δεν κατάφερε να πάρει βαθμούς ο Τζιανκάρλο Φισικέλα, αφού τερμάτισε ένατος, ενώ στον τελευταίο γύρο ο Λιούις Χάμιλτον εγκατέλειψε τον αγώνα. Εκτός τέθηκε και ο Βιταντόνιο Λιούτσι.

Με τον καιρό να είναι για μια μέρα ακόμα καλός στον ουρανό της Μόντσα πραγματοποιήθηκε η εκκίνηση του αγώνα για το Γκραν Πρι Ιταλίας. Σε αυτή ο Κίμι Ραϊκόνεν ξεκίνησε καλύτερα απ' όλους και πέρασε τον Αντριάν Σούτιλ στην πρώτη στροφή, όμως όχι και τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος μπορεί να μη ξεκίνησε καλά, αλλά το σύστημα ανάκτησης της κινητικής ενέργειας του έδωσε το πλεονέκτημα να βρεθεί μπροστά.

Εκπληκτική εκκίνηση έκαναν και οι δυο Brawn GP, με τους Ρούμπενς Μπαρικέλο και Τζένσον Μπάτον να προσπερνούν τον Χέικι Κοβαλάινεν και, τελικά, κατάφεραν να βρεθούν και στις δυο πρώτες θέσεις πραγματοποιώντας το 1-2 και το... comeback της ομάδας στην κορυφή, έπειτα από απουσία πολλών αγώνων από αυτή. Ο Ραϊκόνεν συμπλήρωσε το βάθρο και άφησε στην τέταρτη θέση τον Αντριάν Σούτιλ, με τον οποίο έδωσε μεγάλη μάχη ακόμα και στο δεύτερο ανεφοδιασμό τους, όπου αμφότεροι για διαφορετικούς λόγους καθυστέρησαν.

Ο μεν οδηγός της Ferrari δεν κατάφερε να εκκινήσει αμέσως και ο δε της Force India αντιμετώπισε πρόβλημα με το πίσω μέρος του μονοθεσίου, με συνέπεια να γλιστρήσει και να ρίξει κάτω έναν από τους μηχανικούς του. Από εκεί και πέρα πέμπτος τερμάτισε ο Φερνάντο Αλόνσο και τον ακολούθησαν οι Χέικι Κοβαλάινεν και Νικ Χάιντφελντ. Όσον αφορά τις δυο Red Bull ο Σεμπαστιάν Φέτελ κατόρθωσε να πάρει τον έναν βαθμό της όγδοης θέσης αφήνοντας πίσω του τον Τζιανκάρλο Φισικέλα, ενώ καταστροφικός ήταν ο αγώνας για τον Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος είχε μια επαφή με τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα και τέθηκε εκτός αγώνα.

Το ίδιο ισχύει και για τον Λιούις Χάμιλτον, καθώς στον τελευταίο γύρο έχασε τον έλεγχο της McLaren και έκανε τετακέ, με αποτέλεσμα ο αγώνας να τελειώσει με κίτρινη σημαία και το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα. Τέλος, εκτός αγώνα τέθηκαν ακόμα και οι Βιταντόνιο Λιούτσι και Χαϊμέ Αλγκουερσουάρι. Έτσι, στη βαθμολογία οδηγών ο Μπάτον παρέμεινε στην κορυφή σε απόσταση 14 βαθμών από τον Μπαρικέλο, με τους Φέτελ και Γουέμπερ να μένουν πολύ πίσω, ενώ στους κατασκευαστές η Brawn GP πήρε μεγάλο προβάδισμα έναντι της Red Bull στη διεκδίκηση του τίτλου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Μπαρικέλο Brawn GP

Μπάτον Brawn GP +2.8

Ραϊκόνεν Ferrari +30.6

Σούτιλ Force India +31.1

Αλόνσο Renault +59.1

Κοβαλάινεν McLaren +60.6

Χάιντφελντ BMW Sauber +82.4

Φέτελ Red Bull +85.4

Φισικέλα Ferrari +86.8

Νακατζίμα Williams +1 γύρο

Γκλοκ Toyota +1 γύρο

Τρούλι Toyota +1 γύρο

Γκροζάν Renault +1 γύρο

Ρόζμπεργκ Williams +2 γύροι

Εγκατέλειψαν

Μπουέμι Toro Rosso 53ο γύρο

Χάμιλτον McLaren 53ο γύρο

Λιούτσι Force India 22ο γύρο

Αλγκουερσουάρι Toro Rosso 19ο γύρο

Κούμπιτσα BMW Sauber 15ο γύρο

Γουέμπερ Red Bull 1ο γύρο

Βαθμολογία οδηγών

Μπάτον 80

Μπαρικέλο 66

Φέτελ 54

Γουέμπερ 51.5

Ραϊκόνεν 40

Ρόζμπεργκ 30.5

Χάμιλτον 27

Τρούλι 22.5

Μάσα 22

Κοβαλάινεν 20

Αλόνσο 20

Γκλοκ 16

Χάιντφελντ 12

Κούμπτισα 8

Φισικέλα 8

Σούτιλ 5

Μπουέμι 3

Μπουρντέ 1

Βαθμολογία κατασκευαστών

Brawn GP 146

Red Bull 105.5

Ferrari 62

McLaren 47

Toyota 38.5

Williams 30.5

BMW Sauber 20

Renault 20

Force India 13

Toro Rosso 5

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις