F1: «Φταίει η Renault»

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009 22:21
A- A A+

Το φταίξιμο στη Renault και στους κινητήρες της έριξε ο Ντιέτριχ Μάτεσχιτζ για την απώλεια των όποιων ελπίδων είχε η Red Bull να κατακτήσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών μετά και τ' αποτελέσματα στη Μόντσα, αν και πιστεύει ότι η αυστριακή ομάδα έχασε το πρωτάθλημα πριν από το ιταλικό Γκραν Πρι, με αφορμή τους σπασμένους κινητήρες του Σεμπαστιάν Φέτελ.

Στη Red Bull είδαν τον Σεμπαστιάν Φέτελ να περιορίζεται στους κινητήρες, έπειτα από τους δυο σπασμένους στο Γκραν Πρι του Βελγίου, και ο Ντιέτριχ Μάτεσχιτζ έριξε την ευθύνη γι' αυτό στη Renault και στους κινητήρες που παρέχει στην αυστριακή ομάδα. Αυτό είπε ο ιδιοκτήτης των «ταύρων», όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι το πρωτάθλημα χάθηκε μετά τη Μόντσα.

«Στην πραγματικότητα αυτό είχε συμβεί από πριν και ο λόγος είναι ότι ο κινητήρας μας είναι κατώτερος του ανταγωνισμού, καθώς και ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς επιτρέπονται μόνο οχτώ κινητήρες ανά οδηγό μέσα στη σεζόν και καθόλου δοκιμές», δήλωσε ο Μάτεσχιτζ και πρόσθεσε και κάτι άλλο που θα σβήσει μέχρι και τις μαθηματικές ελπίδες της Red Bull για τον τίτλο.

«Το πρώτο που περιμένω είναι ποινή δέκα θέσεων στην εκκίνηση γιατί θα χρειαστούμε ένατο κινητήρα. Πλέον, αμφιβάλλω ότι μπορούμε να πετύχουμε τέσσερα κορυφαία αποτελέσματα για τους δυο οδηγούς. Δεν μπορούμε ούτε να προετοιμαστούμε κατάλληλα στις δοκιμές διότι πρέπει να προσέχουμε τους κινητήρες μας».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις