F1: Comeback για Lotus

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2009 17:57
A- A A+

Το... comeback στη Formula1 θα πραγματοποιήσει η Lotus, αφού επελέγη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου να είναι η 13η ομάδα του πρωταθλήματος του 2010 και θα προμηθεύεται κινητήρες της Cosworth. Ο Τόνι Φερνάντες θα είναι ο επικεφαλής αυτής, ενώ ανάμειξη θα έχει και ο γνωστός απ' το παρελθόν, Μάικ Γκασκόιν.

Έπειτα από 16 χρόνια η Lotus θα πραγματοποιήσει τη μεγάλη επιστροφή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula1, καθώς επελέγη από τη FIA να είναι η 13η ομάδα του πρωταθλήματος.

Η βρετανική ομάδα θα έχει την υποστήριξη της εταιρείας 1Malaysia F1 Team Sdn Bhd, της οποίας επικεφαλής είναι ο Τόνι Φερνάντες, ο οποίος είναι ιδρυτή και διευθύνων σύμβουλος της Tune Group, που έχει στην ιδιοκτησία της την Air Asia, ενώ χρέη τεχνικού διευθυντή θα αναλάβει ο Μάικ Γκασκόιν, ο οποίος έχει δουλέψει σε πολλές ομάδες της Formula1 στο παρελθόν.

Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις της ομάδας, αυτές θα βρίσκονται στον Νόρφολκ της Μεγάλης Βρετανίας, όπου βρίσκεται και το εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ κινητήρες θα προμηθεύεται από την Cosworth.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις