F1: Βρέθηκε... σωτήρας για τη BMW

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2009 20:15
EPA/ALESSANDRO DELLA

A- A A+

Η BMW, τελικά θα παραμείνει στη Formula1, αφού βρήκε το... σωτήρα της. Η γερμανοελβετική ομάδα βρήκε επενδυτή την εταιρεία Qadbak Investments, που εξυπηρετεί συμφέροντα εταιριών της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης, και θα συνεργαστεί με την Sauber. Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε μετά την ανακοίνωση της Lotus από τη FIA για την επόμενη σεζόν, ενώ ευχήθηκε καλή συνέχεια και στους δυο για το 2010.

Πριν από λίγο καιρό η BMW Sauber είχε ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει από τη Formula1 στο τέλος της φετινής σεζόν, όμως κάτι τέτοιο δε θα γίνει, αφού βρήκε επενδυτή για να συνεχίσει στο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, η BMW μπορεί να μείνει εκτός, όμως στη θέση της θα μπει η Qadbak Investments, η οποία εξυπηρετεί συμφέροντα των εταιριών τόσο της Μέσης Ανατολής όσο και της Ευρώπης και θα συνεργαστεί με την Sauber Team.

Έτσι, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ευχήθηκε καλή τύχη και στους δυο για το 2010 σε ανακοίνωσή της. «Η ομάδα βρήκε έναν ισχυρό επενδυτή με βάση το Χίνβιλ. Το ενδιαφέρον της Qadbak θα παρουσιάσει ο Λιονέλ Φίσερ και η BMW εύχεται κάθε επιτυχία στην Qadbak και στη Sauber Team για τη σεζόν του 2010 κι έπειτα», έλεγε στην ανακοίνωσή της η BMW.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά την επιλογή της Lotus από τη FIA, που σημαίνει ότι το γκριντ της επόμενης σεζόν δε χωράει άλλες ομάδες, αφού ο κανονισμός επιτρέπει μόνο 13. Έτσι, στη Sauber σκέφτονται να δηλώσουν συμμετοχή στη θέση κάποιας άλλης ομάδας που θα αποχωρήσει ή να γίνουν η 14η ομάδα του πρωταθλήματος, κάτι που θα πρέπει να συζητηθεί ανάμεσα στην Ομοσπονδία και τις υπόλοιπες ομάδες για ενδεχόμενη αλλαγή του κανονισμού.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις