Χόρνερ: Το πρωτάθλημα της F1 δεν τελείωσε

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009 19:14
A- A A+

Μπορεί η Red Bull να αντιμετωπίζει προβλήματα στους τελευταίους αγώνες, όμως σύμφωνα με τον Κρίστιαν Χόρνερ το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμα και ότι οι Σεμπαστιάν Φέτελ και Μαρκ Γουέμπερ θα παλέψουν μέχρι το τέλος όσο ακόμα θα υπάρχουν οι μαθηματικές ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όπως τόνισε σε δηλώσεις. Το αφεντικό των «ταύρων» αναφέρθηκε και στην έκπληξη της Force India, καθώς και στην πορεία της ομάδας του μέχρι τώρα.

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Red Bull είναι με τους κινητήρες της Renault, αφού οι δυο σπασμένοι του Σεμπαστιάν Φέτελ στο Γκραν Πρι του Βελγίου έχουν αναγκάσει τον Γερμανό να κάνει οικονομία στους κινητήρες και να μην μπορεί να προετοιμαστεί κατάλληλα στις δοκιμές.

Ωστόσο, στην αυστριακή ομάδα υπάρχει η αισιοδοξία ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα, από τη στιγμή που υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Κρίστιαν Χόρνερ. «Το πρωτάθλημα δεν τελείωσε όσο υπάρχουν οι μαθηματικές ελπίδες.

Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε, αλλά χρειαζόμαστε λίγη καλή τύχη στους τέσσερις εναπομείναντες αγώνες, περισσότερο για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών, παρά για των οδηγών, το οποίο είναι πιο ανοιχτό. Σίγουρα ήταν μια μεγάλη κυριαρχία της Brawn GP», είπε το αφεντικό των «ταύρων» και αναφέρθηκε στην έκπληξη της Force India, την οποία χαρακτήρισε απρόβλεπτη.

«Φέτος υπάρχουν τόσο πολλά διαφορετικά στοιχεία που η ανάπτυξη και τα διάφορα μονοθέσια εισέρχονται στον αγώνα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Ποιος θα μπορούσε να προβλέψει ότι τέσσερις ή πέντε αγώνες πριν το τέλος της σεζόν η Force India θα μπορούσε να είναι τόσο ανταγωνιστική. Γι' αυτό, πραγματικά, η σεζόν έχει σκαμπανεβάσματα και θα είναι εκπληκτικό να δούμε πώς θα εξελιχθούν οι τελευταίοι αγώνες».

Τέλος, ο Χόρνερ μίλησε και για την κατά τύχη όγδοη θέση στον αγώνα της Μόντσα. «Το να είσαι στη δεύτερη θέση με πάνω από εκατό βαθμούς στον πίνακα της βαθμολογίας και με τρεις νίκες μέχρι τώρα, είναι μια καλή απόδοση της ομάδας και αποδεικνύει πόσο μακριά έχει φτάσει η ομάδα. Αλλά είναι απογοητευτικό να πάρεις μια τυχερή όγδοη θέση.

Ωστόσο, γνωρίζουμε τους λόγους που έγινε αυτό και έπρεπε να δημιουργούμε τους χρόνους και την τελική ταχύτητα υιοθετώντας διαφορετικές στρατηγικές από τις άλλες ομάδες, κάτι που μας έβλαψε».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις