«Πολύ σκληρός για να πεθάνει»

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009 09:12
UPD:18:34
A- A A+

Πολύ σκληρός για να πεθάνει αυτός ο Ολυμπιακός! Με απουσίες βασικών παικτών, με υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο και με τον νεοπροσληφθέντα Ζίκο στην σουίτα, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με το δεξί στο Champions League κερδίζοντας με 1-0 την ¶λκμααρ μέσα στο «καμίνι» του Καραϊσκάκη με το «χρυσό» γκολ του... ταύρου Βασίλη Τοροσίδη (79'). Μεγάλη επέμβαση του Νικοπολίδη στο 83΄!

Μπορεί μέσα σε μια μέρα να γίνει ξανά η ομάδα των επιτυχιών; Και όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να αφήσει πίσω του το άσχημο κλίμα, και με μια τεράστια νίκη να αποδείξει πως είναι «Πολύ σκληρός για να πεθάνει». Το αστείρευτο πάθος των παικτών του, η συγκλονιστική συμπαράσταση των οπαδών του, η εξαιρετική «κατασκοπεία» του Μπάντοβιτς και πάνω απ’ όλα η ηγετική παρουσία του Τοροσίδη έδωσαν τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στους Πειραιώτες. Ο Κούμαν έμοιαζε «εγκλωβισμένος» από τον Σέρβο τεχνικό του Ολυμπιακού, ο Ελ Χαμνταουί «σβήστηκε» από τους Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλο και οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήκαν με το 1-0.

Στη νέα «εποχή Ζίκο» ο Ολυμπιακός μπαίνει πιο δυνατός, πιο ελεύθερος και με την ψυχολογία στα ύψη. Ο «Ελ Τόρο» αποθεώθηκε από τον κόσμο, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν την ένεση αδρεναλίνης που χρειάζονταν και πλέον η ομάδα αρχίζει ξανά από την αρχή!

Φανερά ικανοποιημένος, ο Σωκράτης Κόκκαλης κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο Καραϊσκάκη αμέσως μετά τη λήξη του νικηφόρου αγώνα του Ολυμπιακού δήλωσε:

«Ηταν μια μεγάλη επιτυχία. Ο Ζίκο είναι ένας προπονητής που θα δώσει στην ομάδα άλλη πνοή. Μετά από αποτελέσματα που δεν ήμασταν ευχαριστημένοι, αυτή η νίκη θα μας ανεβάσει ψυχολογικά».

Man of the match: Συγκλονιστικός ο Βασίλης Τοροσίδης ήταν ο πραγματικός ηγέτης του Ολυμπιακού. Το πάθος του, η εκρηκτικότητα και πάνω απ’ όλα η ουσία του ήταν αυτή που έσπρωξε τον Ολυμπιακό στην επιτυχία. Έβγαζε την ομάδα μπροστά, δημιουργούσε φάσεις, έκοβε στην άμυνα και το σημαντικότερο, σκόραρε!

Αδύναμος κρίκος: Συνέχεια στις κακές εμφανίσεις για τον Ντιόγκο, ο οποίος δεν μπόρεσε να προσφέρει στον Ολυμπιακό τις επιθετικές λύσεις που ήθελε. «Εγκλωβισμένος» από τους αντίπαλους αμυντικούς, δεν κατάφερε να ξεφύγει, ενώ για ακόμα μια φορά δεν είχε την εκρηκτικότητα που χρειάζεται ένας φορ.

Στο ύψος του: Παρά την απογοητευτική εικόνα της ομάδας, ο κόσμος του Ολυμπιακού έδωσε δυναμικό παρών και μετέτρεψε το «Καραϊσκάκη» σε «παγίδα» για τους Ολλανδούς. Η στήριξη ήταν διαρκής και έδινε ώθηση σε δύσκολα σημεία για τους «Ερυθρόλευκους». Χωρίς μουρμούρα και πάνω απ’ όλα χωρίς ενέργειες που θα έθεταν σε άμεσο κίνδυνο την έδρα του συλλόγου.

Η γκάφα: Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό, στα πρώτα λεπτά ο Ελ Χαμνταούι με εξουδετερωμένο τον Νικοπολίδη και σε κενή εστία... κατάφερε να περάσει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Κομβικό σημείο.

Ο διαιτητής: Από την αρχή του ματς ο Βίκτορ Κασάι έδειξε τις προθέσεις του για τη μη χρησιμοποίηση καρτών. Χωρίς πολλά προβλήματα, αφού μεταξύ άλλων του έλειψαν και οι δύσκολες φάσεις. Είχε πάντως κάποια προβλήματα, αφού σε σκληρά μαρκαρίσματα των Ολλανδών (σε Ντιόγκο, Τοροσίδη) δεν έβγαλε κάρτα από το τσεπάκι του.

Το ταμείο του gazzetta: Η ψυχική δύναμη νίκησε την σωματική κόπωση και με την συμπαράσταση των οπαδών του, ο Ολυμπιακός απέδειξε πως είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει. Χωρίς φαντασία στο παιχνίδι του, χωρίς εμπνεύσεις για δημιουργία, με κακές επιλογές από τα άκρα, αλλά με τεράστιο πάθος και ψυχή οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν νικηφόρα στον όμιλο. Ο Βασίλης Τοροσίδης ήταν ο ηγέτης των Πειραιωτών και με τη στήριξη των εξαιρετικής αμυντικής τετράδας μπόρεσε να πετύχει μια συγκλονιστική νίκη. Μεγάλο μερίδιο επιτυχίας ανήκει και στον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, ο οποίος κατάφερε μέσα σε μια μέρα να τονώσει ψυχολογικά την ομάδα και να συμμαζέψει τα ασυμάζευτα…

Μπάντοβιτς: Συγχαρητήρια στους παίκτες

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μας για το πάθος και την δύναμη που έδειξαν», τόνισε στην αρχή των δηλώσεών του ο υπηρεσιακός προπονητής του Ολυμπιακού Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και συνέχισε λέγοντας:

«Πιστεύω ότι σίγουρα μέσα σε μία μέρα δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Είπαμε κάποια πράγματα και ομαδικά και ατομικά. Τα παιδιά είχαν πολύ καλή ψυχολογία και μεγάλο πάθος.

Σ' αυτά που είπαμε σε θέμα τακτικής πήγαμε αρκετά καλά. Και πάλι συγχαρητήρα. Τους αξίζουν πολλά μπράβο για σήμερα».

Για την Aλκμααρ

«Πιστεύω ότι ήμασταν καλά διαβασμένοι αλλά και προετοιμασμένοι. Δεν μας εξέπληξε η εικόνα της ¶λκμααρ. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στην δική μας εικόνα και στην τακτική μας. Στο πρέσινγκ ήμασταν πολύ καλοί. Ήμασταν καλύτεροι και αξίζαμε τη νίκη. Ίσως να μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερους συνδυασμούς στον επιθετικό τομέα, όμως θεωρώ πως με τον χρόνο ο Ολυμπιακός θα είναι καλύτερος.

»Βέβαια για να κερδίσεις ένα τέτοιο ματς μετράνε οι λεπτομέρειες. Χθες κάναμε μία προπόνηση. Αρκετά απ' αυτά που κάναμε αναφορικά με το πρέσινγκ μας βγήκανε. Έχουμε ποιοτικούς παίκτες στην ομάδα μας. Θα μας βοηθήσει πολύ το ματς αυτό και στον ψυχολογικό τομέα».

Όσο για το αν ήταν τυχερός ο Ολυμπιακός, ο κ. Μπάντοβιτς εξέφρασε την άποψη ότι η ομάδα του ήταν απλώς καλύτερη.

Για τις πιθανότητες πρόκρισης

«Μετά την περσινή απουσία απ' το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ σημαντική η σημερινή νίκη. Ειδικά όταν είναι το πρώτο ματς και παίζεις εντός έδρας είναι ένα σπουδαίο βήμα. Υπάρχουν όμως ακόμη πολλά ματς δεν πρέπει να το σκεφτόμαστε αυτό. Αυτή είναι μία μεγάλη νίκη για εμάς».

Για την γρήγορη αλλαγή τεχνικού

«Θα ήθελα να πω και εγώ και ο Ανδρέας πως ευχαριστούμε τον πρόεδρο για την τιμή που μας έκανε να καθίσουμε έστω και για ένα ματς στον πάγκο του Ολυμπιακού. Εμείς αγαπάμε την ομάδα. Είμαστε στρατιώτες της ομάδας. Ευχαριστώ τον κόσμο, που ήταν καταπληκτικός. Ήταν ο 12ος παίκτης μας από 1ο μέχρι το τελευταίο λεπτό για άλλη μία φορά», αναγνώρισε ο υπηρεσιακός προπονητής των «ερυθρολεύκων».

Λίγο νωρίτερα μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ τόνισε: «Εμείς είμαστε άνθρωποι της ομάδας και την αγαπάμε. Όποτε χρειάζεται βοηθάμε. Κάναμε ότι μπορούσαμε για να προετοιμαστούμε καλύτερα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο και εγώ και ο Ανδρέας για την τιμή που μας έκανε την τιμή».

»¶γχος έχεις για το τελικό αποτέλεσμα. Σίγουρα και οι παίκτες ήθελαν να δείξουν καλύτερο πρόσωπο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες. Είχαν πάθος. Ήμασταν καλά διαβασμένοι στο παιχνίδι. Ήταν μια φανταστική βραδιά και ο κόσμος μας στήριξε όπως πάντα. Στην ψυχολογία σίγουρα θα είμαστε καλύτερα. Πρέπει να έχουμε συνέχεια στις νίκες. Υπάρχουν πολλά ματς και η ψυχολογία θα είναι στα καλύτερα.

»Δείξαμε και περισσότερα πράγματα στο γήπεδο. Δεν θεωρώ ότι ήταν μόνο ψυχολογικά. Ήμασταν καλύτερα στημένοι στον αγωνιστικό χώρο. Πρεσάραμε πολύ καλά.

»Είχαμε καλές τοποθετήσεις και καλύτερες αποστάσεις. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε κάποια ρήγματα από τα πλάγια γιατί ο αντίπαλος είχε εκεί πρόβλημα αλλά και μέσα στην περιοχή στο ψηλό παιχνίδι. Η ομάδα μπορεί να πάει καλύτερα και σε συνδυασμό και σε κίνηση».

Όπως είπε, «στον Ζίκο θα πω για τους παίκτες και για τον τρόπο παιχνιδιού. Θα τα πούμε τα πάντα για την ομάδα και να αισθάνεται και αυτός άνετα. Όσο γίνεται πιο γρήγορα να γνωρίσει την ομάδα. Είναι εικοσιπέντε παιδιά με διαφορετικούς χαρακτήρες».

Nικοπολίδης: Νίκη αυτοπεποίθησης

«Ήταν μια νίκη την κατάλληλη στιγμή. Μια νίκη αυτοπεποίθησης που ήρθε σε δύσκολη στιγμή», δήλωσε ο «φύλακας άγγελος» του Ολυμπιακού Αντώνης Νικοπολίδης.

«Προσπαθούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του προπονητή μας και του κόσμου. Το καλό για μας είναι ότι όταν ξεκινάς έτσι το παιχνίδι πρέπει να συγκεντρώνεσαι σε αυτό και να ξεχνάς όλα τα υπόλοιπα. Εμείς το κάναμε αυτό και με θέληση και πίστη κερδίσαμε. Όταν υπάρχει μια κρίση το σημαντικό είναι να μην παρασυρθείς», πρόσθεσε ο γκολκίπερ των πρωταθλητών.

«Μπορούμε να διορθώσουμε τα λάθη μας και το επόμενο παιχνίδι είναι πάντα το πιο σημαντικό. Πιστεύουμε ο νέος προπονητής να μας βοηθήσει και να τον βοηθήσουμε κι εμείς για να γίνουμε αγωνιστικά καλύτεροι και με τον κύριο Ζίκο μπορούμε να το καταφέρουμε», τόνισε ο Αντώνης Νικοπολίδης.

Ολυμπιακός (Μ. Μπάντοβιτς):Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Μπράβο, Ζαϊρί, Λεονάρντο (81’ Στολτίδης), Τοροσίδης (85’ Όσκαρ), Λεντέσμα, Ντουντού, Ντιόγκο (75’ Μήτρογλου)

¶λκμααρ (Ρ. Κούμαν): Ρομέρο, Γιάλιενς, Μορένο, Ποκογκνόλι, Ντα Σίλβα (72’ Λουίξ), Σάαρς, Ελ Χαμνταουί (77’ Πελέ), Μαρτένς (80’ Λανς), Ντέμπελε, Μουσαντέ, Χόλμαν

Live game:

9’ Ο Ντέμπελε πέρασε το εμπόδιο του Μπράβο έκανε τη σέντρα, όμως ο Ελ Χαμνταουί από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει

14’ Εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά του Τοροσίδη, ωστόσο ο Μουσαντέ πρόλαβε τον Ντιόγκο πριν την προβολή

22’ Ο Ρομέρο έχασε την μπάλα από τα χέρια του ύετσετα από εκτέλεση κόρνερ, όμως ο Μέλμπεργκ από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει

40’ Από τις λίγες φορές που ο Ζαϊρί ξέφυγε από τον αντίπαλό του, έκανε τη σέντρα, ωστόσο ο Ντιόγκο δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά όπως αυτός ήθελε.

55΄ Ο Ζεβλάκοφ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, όμως το σουτ του Ντουντού ήταν απελπιστικά άστοχο

58’ Πολύ δυνατό του Ντα Σίλβα, ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ

79’ ΓΚΟΛ 1-0! Πολύ καλή σέντρα από τον Ζαϊρί, ο Τοροσίδης βρέθηκε στο κέντρο της άμυνας και με κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης

83΄Εκπληκτική επέμβαση του Νικοπολίδη με τα ακροδάκτυλα κρατάει την νίκη για τον Ολυμπιακό

Μικρά μικρά από το Καραϊσκάκη

22:30 Την ώρα που χτυπάει ο Ντιόγκο οι παίκτες της ¶λκμααρ θεωρούν σκόπιμο να πάνε να δροσιστούν στον πάγκο! Ο 4ος διαιτητής του ζητά επιτακτικά να γυρίσουν στο γήπεδο και αυτοί το κάνουν.

21:48 Λάθος έγινε στις αρχικές συνθέσεις που δόθηκαν στους εκπροσώπους του Τύπου αλλά διορθώθηκε σχετικά γρήγορα. Το λάθος ήταν πως στην βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού ξεκινούσε ο Μπράβο και όχι ο Ντομί.

21:42 "And make your own luck", γράφει το πανό που αναρτήθηκε μπροστά απ' την Θύρα 7. Ανεμίζουν άσπρα με κόκκινα σημαιάκια.

21:32 Οι δύο ομάδες μπαίνουν στ' αποδυτήρια για να ετοιμαστούν για το εναρκτήριο λάκτισμα της αναμέτρησης. Το Καραϊσκάκη έχει πλέον γεμίσει.

21:25 Ακούγονται τα καθιερωμένα "Όλε, Όλε" για τους παίκτες του Ολυμπιακού.

21:20 Σ' εξέλιξη η προθέρμανση των δύο ομάδων ενόψει του αποψινού αγώνα.

21:09 Η ¶λκμααρ εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο κάτω από ιαχές και πολλές αποδοκιμασίες. Το κλίμα έχει ανάψει για τα καλά στις κερκίδες.

21:05 Μπαίνει και η υπόλοιπη ομάδα του Ολυμπιακού στο γήπεδο. Το Καραϊσκάκη πάντως μόνο κατάμεστο δεν είναι αυτήν την στιγμή...

21:01 Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι σε σχόλιο του τόνισε πως "πρέπει να νικήσουμε για ν' ανεβούμε ψυχολογικά. Είναι ένα σημαντικό ματς".

21:00 Εισέρχονται στο γήπεδοι οι γκολκίπερ του Ολυμπιακού και καταχειροκροτούνται.

20:48 Η ¶λκμααρ θα παίξει με τους: Ρομέρο, Τζάλιενς, Μορένο, Ποκονιόλι, Σίλβα, Σάαρς, Χαμνταουί, Μάρτενς, Ντεμπελέ, Μοισάντερ, Χόλμαν.

20:39 Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Ρ. Μπράβο, Τοροσίδης, Λεντέσμα, Ντουντού, Ζαϊρί, Λεονάρντο, Ντιόγκο.

20:35 ¶νθρωποι της ΟΥΕΦΑ επιθεωρούν τον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη.

20:33 Η Θύρα 7 έχει πιάσει για τα καλά... δουλειά με συνθήματα και χειροκροτήματα. Το γήπεδο ωστόσο δεν έχει γεμίσει ακόμη.

20:31 Γίνεται ενημέρωση προς τους φιλάθλους πως το γήπεδο εποπτεύεται από κάμερες.

20:30 Ακούγεται ανακοίνωση για κόσμια συμπεριφορά του κόσμου στην διάρκεια του αγώνα.

20:26 Σιγά σιγά γεμίζει το γήπεδο. Η Θύρα 7 είναι σχεδόν γεμάτη.

20:17 Οι παίκτες της ¶λκμααρ μπαίνουν στο γήπεδο κάτω από έντονες αποδοκιμασίες και συνθήματα.

20:09 Οι Ντιόγκο και Λεονάρντο ξαναμπαίνουν στ' αποδυτήρια.

20:06 Στήνονται τα καθιερωμένα... πηγαδάκια με τους παίκτες να συζητούν μεταξύ τους κυρίως για τον αγώνα.

20:05 Ο Όλαφ Μέλμπεργκ μπαίνει στο γήπεδο, γνωρίζοντας την αποθέωση! Ακολουθούν μετά και άλλοι παίκτες του Ολυμπιακού.

19:57 Κάτω από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσέρχεται η αποστολή του Ολυμπιακού. Ο κόσμος που βρίσκεται στο σημείο ξεσπά σε χειροκροτήματα.

19:50 Οι Ολλανδοί δημοσιογράφοι παίρνουν σιγά σιγά τις θέσεις τους, προκειμένου να καλύψουν όσο καλύτερα γίνεται τον αγώνα.

19:46 Ο ηλεκτρονικός πίνακας μας ενημερώνει πως υπολείπεται 1 ώρα, 57 λεπτά και 17 δεύτερα για την έναρξη του παιχνιδιού.

19:41 Ανάβουν σιγά σιγά οι προβολείς και φωτίζεται ένα μέρος του γηπέδου.

19:40 Πολλά τα πανό και στον σημερινό αγώνα. Πανό που είναι από διάφορες περιοχές της Αθήνας αλλά και της Ελλάδας.

19:38 Οι Ολλανδοί φίλαθλοι μπαίνουν στην θύρα τους και αρχίζουν τα συνθήματα και τα χειροκροτήματα με την Θύρα 7 ν' απαντά μ' αποδοκιμασίες. Οι φαν της ¶λκμααρ είναι περίπου 30 τον αριθμό.

19:31 Το γήπεδο είναι ακόμη άδειο ενώ δεν έχουν ανάψει οι προβολείς.

19:29 Ακούγονται απ' έξω τα πρώτα συνθήματα κατά των Ολλανδών φιλάθλων, που προσέρχονται στο γήπεδο. Και αυτό γιατί γίνονται αντιληπτοί απ' τον κόσμο του Ολυμπιακού.

* Σήμερα είναι η τελευταία μέρα της Αγγελικής Αρκάδη στο Γραφείο Τύπου των πρωταθλητών Ελλάδας, καθότι θα συνεχίσει σ' αυτό της ΑΕΚ.

* To εγχειρίδιο του αγώνα έχει ακόμη τον Τιμούρ Κετσπάγια ως προπονητή του Ολυμπιακού.

* Συνέντευξη του Μαροκινού χαφ Ζαουάντ Ζαϊρί έχει το match programme του αγώνα.Ο άσος του Ολυμπιακού τονίζει μεταξύ άλλων πως η ομάδα του πρέπει να μπει δυνατά και με όρεξη για να πάρει τη νίκη.

Ο Ζαϊρί τόνισε πως περισσότερο τον ανησυχούν ομάδες σαν τις ¶λκμααρ και Σταντάρ Λιέγης, ότι στον Ολυμπιακό θα προσπαθήσουν κάνουν μία καλή πορεία. Επίσης ξεκαθάρισε πως έχει προσαρμοστεί απόλυτα στο νέο περιβάλλον ενώ εξήρε τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας.

* Στο match programme υπάρχει και μία μίνι συνέντευξη του προπονητή της ΑΖ, Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος διευκρινίζει πως ελπίζει σε μία φανταστική ατμόσφαιρα και μία ενδιαφέρουσα αναμέτρηση. Μιλώντας για τον Ολυμπιακό τονίζει πως είναι μία δυνατή ομάδα.

* Πάσες... με τον Αλεσάντρο Σίλβα Ντε Ζόουζα ονομάζεται η στήλη που υπάρχει στο περιοδικό του αποψινού ματς. Εκεί ο Ντουντού μιλά για τις προτιμήσεις του, τα χόμπι του και τις καλύτερές του ποδοσφαιρικές στιγμές.

* Η ¶ρσεναλ έχει τα δικά της... μάτια στον σημερινό αγώνα. Το ματς παρακολουθεί το μέλος του τεχνικού της επιτελείου, Στιούαρτ Χιούστον.

Φάρσα για βόμβα στο ξενοδοχείο της ¶λκμααρ!

Κάποιοι άγνωστοι επέλεξαν να περάσουν την ώρα τους κάνοντας φάρσα για βόμβα στο ξενοδοχείο που διέμενε η ¶λκμααρ. Με το που έγινε το τηλεφώνημα ακολουθήθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και κατόπιν τούτου διαπιστώθηκε ότι πολύ απλά δεν είχε μπει ποτέ βόμβα...

πηγή www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις