F1: «Υπεύθυνος ο Μπριατόρε»

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009 18:25
A- A A+

Υπεύθυνος για το συμβάν στο περσινό Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης ένιωσε ο Φλάβιο Μπριατόρε και γι' αυτό αποχώρησε από τη γαλλική ομάδα, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Πάτρικ Πελάτα, ο οποίος σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Γαλλίας τόνισε ότι υπάρχουν πιθανότητες η ομάδα να φύγει, αλλά και να μείνει στη Formula1, καθώς και ότι δεν υπάρχει συμφωνία με τον ¶λεν Προστ για την αντικατάσταση του Ιταλού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Renault, Πάτρικ Πελάτα, πιστεύει ότι ο Φλάβιο Μπριατόρε ένιωσε υπεύθυνος για ό,τι συνέβη στο Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης πέρυσι με τον Νέλσον Πικέ Τζούνιορ και ότι γι' αυτό έφυγε από την ομάδα, όπως δήλωσε σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό.

«Ναι, ήταν όντως ένα σοκ για τη Renault. Δε γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες αλλά υπάρχουν συνέπειες για κάθε λάθος. Ο Πικέ είχε ήδη αποχωρήσει, όπως και ο Πατ Σίμοντς. Ο Μπριατόρε θεώρησε ότι είναι ηθικά υπεύθυνος και παραιτήθηκε.

Περισσότερα θα μάθουμε στη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA. Μέχρι στιγμής κάνουμε υποθέσεις, είναι όμως ξεκάθαρο ότι υπήρξε ένα σφάλμα. Αλλά δε θα πρέπει το λάθος δύο ανθρώπων να χαρακτηρίζει την προσπάθεια μίας εταιρίας και την παρουσία της ομάδας στη Formula1», είπε, αρχικά, ο Πελάτα και άφησε ανοιχτή την ενδεχόμενη αποχώρηση της ομάδας από το άθλημα.

«Τα χρήματα είναι λιγότερα, όμως δεν είναι αυτό το θέμα. Θα το εξετάσουμε με ψυχραιμία. Η Formula1 είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο και πρέπει να το σεβαστούμε. Η Formula1 ενσωματώνει ό,τι πιο κορυφαίο τεχνολογικά υπάρχει και μπορεί να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αυτή στα αυτοκίνητα παραγωγής».

Τέλος, αρνήθηκε ότι υπάρχει συμφωνία με τον ¶λεν Προστ, ώστε να αντικαταστήσει τον Μπριατόρε, καθώς όταν ρωτήθηκε σχετικά η απάντησή του ήταν «όχι. Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για αυτό το θέμα».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις