F1: «Να τιμωρηθεί η Renault»

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009 19:16
A- A A+

Ο Νίκι Λάουντα πιστεύει ότι η Renault πρέπει να τιμωρηθεί, έπειτα απ' όσα έγιναν με την περίπτωση του Νέλσον Πικέ Τζούνιορ και το εσκεμμένο ατύχημά του στη Σιγκαπούρη πέρυσι, όπως τόνισε σε δηλώσεις του λέγοντας ότι αυτό ήταν ό,τι χειρότερο συμβαίνει ποτέ στη Formula1 και πως δε συγκρίνεται ούτε με αυτό που έκανε ο Μίκαελ Σουμάχερ το 2006, αλλά ούτε και με το σκάνδαλο της McLaren πριν από δυο χρόνια.

Έπειτα από τα όσα διαδραματίστηκαν με τη Renault και την περίπτωση του ατυχήματος του Νέλσον Πικέ Τζούνιορ στο Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης, η γαλλική ομάδα θα πρέπει να τιμωρηθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, σύμφωνα με τα λόγια του Νίκι Λάουντα.

«Αυτό είναι η μεγαλύτερη ζημιά που έγινε ποτέ στη Formula1 και τώρα η FIA πρέπει να τιμωρήσει σκληρά τη Renault για να ανακτήσει την αξιοπιστία της στο σπορ», είπε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής και τόνισε ότι αυτό δε συγκρίνεται με ό,τι είχε κάνει ο Μίκαελ Σουμάχερ το 2006 στο Μονακό, καθώς και με το σκάνδαλο της McLaren.

«Αν ήταν αλήθεια τα όσα άκουσα για τις κατηγορίες εις βάρος της Renault, που ζήτησε από τον Νέλσον Πικέ να τρακάρει επίτηδες, τότε θα ήταν το χειρότερο πράγμα που έχει συμβεί. Μόνο ένα συμβάν μπορεί να το πλησιάσει, αυτό του Μίκαελ Σουμάχερ που σταμάτησε τη Ferrari του στην αγωνιστική γραμμή στο Μονακό το 2006, ώστε να εμποδίσει τον Φερνάντο Αλόνσο στον κατατακτήριο γύρο του. Αλλά ακόμα και αυτό δε συγκρίνεται. Ούτε το σκάνδαλο της McLaren πριν από δυο χρόνια, το οποίο ήταν πολύ σημαντικό».

Τέλος, ο Λάουντα εξέφρασε τον εκνευρισμό του που τόσο καιρό ο Φλάβιο Μπριατόρε αρνούταν τα πάντα σχετικά με το θέμα. «Αυτό που με εκνευρίζει είναι ότι σε εκείνο το τριήμερο ο Μπριατόρε τα αρνούταν όλα, ενώ σχολίαζε ακόμα και την προσωπική ζωή του Πικέ. Τώρα, αφού απολύθηκε, πρέπει να υποθέσουμε ότι οι ισχυρισμοί εναντίον της Renault είναι αληθινοί».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις