Μουσείο Μπενάκη: «Νέες μορφές, πενήντα χρόνια μετά»

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2009 16:46
A- A A+

Έργα 70 καλλιτεχνών από τους 310 που προέβαλε η αίθουσα τέχνης «Νέες μορφές», στη διαδρομή των πενήντα χρόνων δράσης της στην εικαστική ζωή, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά σε μια συλλογική έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη, με τίτλο «Νέες μορφές, πενήντα χρόνια μετά».

Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία θα στεγαστεί στο κτίριο της οδού Πειραιώς, έχουν προγραμματιστεί για αύριο Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29 Νοεμβρίου 2009.

«Η ολοκλήρωση ενός κύκλου παρουσίας μισού αιώνα στην εικαστική ζωή, μιας αίθουσας τέχνης, είναι η κατάλληλη στιγμή για την αποτίμηση της ιδιωτικής προσφοράς στο πολιτιστικό προφίλ του τόπου», δήλωσε ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, ¶γγελος Δεληβοριάς, καθώς με αυτό το σκεπτικό το Μουσείο Μπενάκη αποφάσισε τη φιλοξενία της έκθεσης.

Η χρονολογική ροή της έκθεσης και οι αναφορές σε παράλληλες εκδηλώσεις που οργάνωσαν οι Νέες Μορφές, μέσα από βίντεο της εποχής, δίνουν το στίγμα των παρεμβάσεων των καλλιτεχνών στα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα.

Η έκθεση χωρίζεται σε τρεις χρονολογικές ενότητες, οι οποίες αναδεικνύουν αυτό το σκεπτικό: Α - 1959-1967( το κίνημα της αφαίρεσης), Β-1967-1980( οι επιπτώσεις της δικτατορίας), Γ-( Από το 1980 στο σήμερα).

Στο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει, με την ευκαιρία της έκθεσης, παρουσιάζονται οι τρεις αυτές ενότητες με πλούσιο φωτογραφικό υλικό που αναπλάθει το αισθητικό κλίμα της κάθε εποχής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς