Αυστηρή υπενθύμιση για την απαγόρευση προσλήψεων στο Δημόσιο

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009 13:39
UPD:16:53

Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών κ. Σπύρος Φλογαϊτης.

A- A A+

Αυστηρή υπενθύμιση εντός της ημέρας θα αποστείλει ο υπουργός Εσωτερικών σχετικά με την απαγόρευση των προσλήψεων στο Δημόσιο εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Νωρίτερα στη Διευρυμένη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών, υπό τον κ. Φλογαΐτη, με τη συμμετοχή των 17 εκ των 23 κομμάτων και συνδυασμών που λαμβάνουν μέρος στις εκλογές, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδης Παπαϊωάννου κατήγγειλε τη μη εφαρμογή της εκλογικής διαδικασίας, αφού -όπως είπε- έχουν γίνει παράνομες προσλήψεις και μεταθέσεις, ενώ ζήτησε από τον υπουργό να κάνει συστάσεις σε διοικητές οργανισμών και να υπάρξουν πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις.

Στο θέμα των προσλήψεων παρενέβη και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, καλώντας τη Διακομματική να επιληφθεί, αλλά και των εισαγγελέα. Ο κ. Παναγόπουλος, απαντώντας στη φράση του πρωθυπουργού κατά το χθεσινό debate ότι πρόκειται για ευρωπαϊκά προγράμματα και ότι θα χαθούν πόροι αν δεν αξιοποιηθούν, υποστήριξε ότι «όλα τα προγράμματα STAGE που κάνει ο ΟΑΕΔ και κύρια αυτό που ενεργοποίησαν τώρα δηλ. 12.000 άτομα για το δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο τομέα και ΟΤΑ, είναι εθνικοί πόροι. Κωδικός 2493 κόστος 150 εκατομμύρια €».

Έωλο χαρακτήρισε το επιχείρημα περί ρουσφετολογικών προσλήψεων ο πρώην διοικητής ΟΑΕΔ και υποψήφιος βουλευτής, Γιώργος Βερναρδάκης. «Οι συμβάσεις είναι ελάχιστες... μπορεί να είναι 200 ή 500... Δεν έγιναν τοποθετήσεις απλώς διεκπεραιώθηκαν κάποιες συμβάσεις που είχαν υπογραφεί πολύ νωρίτερα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή