Χάμιλτον: Δεν περίμενα την pole

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2009 11:21
A- A A+

Απροσδόκητη ήταν η κατάκτηση της pole position για τον Λιούις Χάμιλτον, όπως είπε μετά το τέλος των κατατακτηρίων δοκιμών της Σιγκαπούρης, αφού είχε ένα συναρπαστικό γύρο.

Ο Χέικι Κοβαλάινεν δε συμβιβάστηκε με τη δέκατη θέση και ήταν απογοητευμένος από αυτή, ενώ ο Μάρτιν Γουίτμαρς εξέφρασε τη σιγουριά του ότι ο Χάμιλτον θα ήταν και πάλι πρώτος αν ολοκληρώνονταν κανονικά οι δοκιμές.

Ο Λιούις Χάμιλτον βρέθηκε στην pole position στις κατατακτήριες δοκιμές της Σιγκαπούρης, κάτι που δεν περίμενε, όπως ανέφερε στις δηλώσεις του μετά το τέλος αυτών.

«Είναι ένα φανταστικό αποτέλεσμα. Ήρθαμε εδώ με αρκετές τεχνικές αναβαθμίσεις, και δεν γνωρίζαμε αν τελικά θα πηγαίναμε τόσο ψηλά, ιδιαίτερα μετά από τις δοκιμές της Παρασκευής, οι οποίες δεν ήταν καλές. Ο γύρος της pole ήταν συναρπαστικός, το μονοθέσιο βελτιωνόταν συνεχώς, καθώς η πίστα εξελισσόταν και νομίζω ότι θα είχα πάει ακόμα πιο γρήγορα αν δεν τελείωνε η περίοδος. Δεν περίμενα να είμαι στην pole σήμερα, αλλά ο ρυθμός μας ήταν καλός.

Πρέπει να δούμε τα φορτία καυσίμου που έχουν οι υπόλοιποι, αλλά έχω αυτοπεποίθηση σε αυτό που κάνουμε και είμαι στην καλύτερη θέση γι' αύριο». Από την πλευρά του ο Χέικι Κοβαλάινεν δεν ήταν ικανοποιημένος από τη δέκατη θέση.

«Είναι πολύ απογοητευτικό αποτέλεσμα για μένα. Στις πρώτες δύο περιόδους, τα πράγματα κύλησαν ομαλά, παρότι οι χρόνοι μου δεν ήταν όσο ανταγωνιστικοί περίμενα. Για το τρίτο σκέλος, δεν έκανα έναν καλό γύρο στην πρώτη μου προσπάθεια καθώς είχα τα πιο σκληρά ελαστικά και δεν ήμουν γρήγορος.

Επίσης έκανα μερικά λάθη, αλλά επικεντρώθηκα στην προσπάθειά μου στο δεύτερο γύρο, ο οποίος θα γινόταν με το μαλακό ελαστικό. Θα είναι δύσκολα τα πράγματα αύριο. Ξεκινώ από τη δέκατη θέση, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι, άρα θα προσπαθήσω σκληρά αύριο».

Τέλος, ο Μάρτιν Γουίτμαρς εξέφρασε τη σιγουριά του ότι ο Χάμιλτον θα ήταν και πάλι πρώτος αν ολοκληρώνονταν κανονικά οι δοκιμές.

«Παρότι οι κατατακτήριες σήμερα ολοκληρώθηκαν απότομα, λόγω του ατυχήματος του Ρούμπενς και η κόκκινη σημαία απέτρεψε την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Λιούις άξιζε την pole position. Και άλλοι οδηγοί πίεζαν πολύ στο τέλος, και σίγουρα θα ήταν πολύ σφικτά τα πράγματα, αλλά είμαστε σίγουροι ότι ο Λιούις θα έμενε πρώτος. Ο καιρός αύριο θα είναι ζεστός και υγρός, και ίσως να δούμε και βροχή. Οι τοίχοι είναι πολύ κοντά και δεν συγχωρούν. Η πίστα είναι μια πρόκληση. Αλλά πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλή κατάσταση».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις