Αλ. Τσίπρας: Οι δύσκολες μέρες ανήκουν στο χθες

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2009 13:04
UPD:16:07
A- A A+

«Ενωμένοι δίνουμε μια μάχη με μεγάλη αυτοπεποίθηση», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του κόμματος στο Ζάππειο.

«Όλο το προηγούμενο διάστημα είμασταν παρόντες σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε «την πιο σκληρή και αποτελεσματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ».

Συνέντευξη Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Ακούστε τη συνέντευξη

Ερωτηθείς σχετικά με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αποδείχθηκε πως «ήταν ένα πουκάμισο αδειανό», τόνισε ότι οι «δύσκολες μέρες ανήκουν στο χθες» και σημείωσε πως «και την επομένη των εκλογών με δημοκρατικό τρόπο θα λυθούν τα οποια προβλήματα προκύψουν».

«Είμαστε παρόντες και τώρα», επεσήμανε, υπογραμμίζοντας πως «προσπαθούμε να φέρουμε στο επίκεντρο της συζήτησης τη ξεχασμένη κοινωνία», κάνοντας αναφορά σε ανασφάλιστους εργαζόμενους, εργαζόμενους στα προγράμματα stage κ.λπ.

«Κάποιους δεν τους βολεύει και προσπαθούν με αγωνία να αλλάξουν την ατζέντα» πρόσθεσε, τονίζοντας πως «όλοι αναγκάζονται να μιλούν για τα stage», κάτι που, όπως ανέφερε, συνιστά την πρώτη μεγάλη νίκη που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Σε ερώτηση για τη στάση της κ. Παπαρήγας, η οποία επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα των stage, ο πρόεδρος του ΣΥΝ εξέφρασε την έκπληξή του για την επίθεση αυτή και σχολίασε ότι «η κ. Παπαρήγα καταγγέλλει τους καταγγέλοντες».

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε επίσης σφοδρά σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, υποστήριξε πως «οδεύει προς μια συντριβή» και πρόσθεσε ότι «ζητά από τους πολίτες ψήφο ομαδικής αυτοκτονίας».

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι «ζητά από τους πολίτες λευκή επιταγή» με ένα πρόγραμμα που έχει τίτλο «θα τα δούμε μετά».

«Πόση μπορεί να είναι η απόσταση μεταξύ σοσιαλισμού και βαρβαρότητας;», διερωτήθηκε και συμπλήρωσε: «Μήπως είναι 0,8%, όσο και οι αυξήσεις, που υπόσχεται ο κ. Παπανδρέου;»

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, απάντησε ότι από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει διάθεση συνεργασίας με την αριστερά, αλλά μια διάθεση παντοδυναμίας.

Eξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι από τώρα το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα, δηλαδή «για να πάρει πίσω όσα έχει υποσχεθεί κατά την προεκλογική περίοδο» και διατύπωσε την άποψη πως οι τοποθετήσεις του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα κάνει απογραφή, όπως η ΝΔ, αλλά καταγραφή της καταστασης, που θα παραλάβει, «έχουν αυτήν ακριβώς την έννοια».

«Γι αυτό», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, «επειδή είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει ισχυρή δεξιά αντιπολίτευση από τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ, το ζήτημα είναι να υπάρξει και ισχυρή αριστερή αντιπολίτευση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή