F1: Ανταλλαγή Μπαρικέλο – Ρόζμπεργκ;

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009 19:50
A- A A+

O Ρούμπενς Μπαρικέλο αναμένεται να εγκαταλείψει τη Brawn GP ενώ βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Williams σε μία κίνηση ανταλλαγής πιλότων μεταξύ των δύο ομάδων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μετά τη μετακίνηση του Αλόνσο στη Ferrari και τις συζητήσεις του Ραικόνεν με τη Mclaren Mercedes, δεδομένη θεωρείται η συνεργασία του Νίκο Ρόζμπεργκ με την ομάδα του Ρος Μπράουν. Ο νεαρός Γερμανός αναμένεται να είναι ο δεύτερος πιλότος της αγγλικής ομάδας για το 2010, δίπλα στον Τζένσον Μπάτον.

Ετσι, αυτομάτως εκτός ομάδας μένει ο Ρούμπενς Μπαρικέλο , ο οποίος, όπως αναφέρεται βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τη Williams, ώστε να αντικαταστήσει το Ρόζμπεργκ. Ο βραζιλιάνος πιλότος που θα προσπαθήσει στους εναπομείναντες αγώνες του φετινού πρωταθλήματος να κυνηγήσει τον τίτλο, αποφάσισε να παρατείνει για έναν ακόμη χρόνο την παρουσία του στην F1.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόσφατα επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Williams στο Γκρόουβ και συζήτησε τα σχέδια της ομάδας για την επόμενη χρονιά. Αυτομάτως αυτό αποδεικνύει ότι ο βραζιλιάνος είτε έχει ήδη συμφωνήσει με την αγγλική ομάδα είτε βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία. Όπως και να έχει η εμπειρία του Μπαρικέλο κρίνεται απαραίτητη για τη Williams, η οποία την επόμενη χρονιά προορίζει το νεαρό Νίκο Χάλκενμπεργκ για το ένα από τα δύο μονοθέσια της.

Επομένως έχει ανάγκη από έναν πιλότο με μερικά χρόνια προϋπηρεσίας στο άθλημα, σαν τον Μπαρικέλο. Την πρόθεσή της ομάδας για ένα οδηγικό δίδυμο που θα συνδυάζει την εμπειρία με τη νεανικότητα δεν έκρυψε ούτε και ο τεχνικός διευθυντής της Williams, Σαμ Μίκαελ,σε δηλώσεις του το περασμένο Σαββατοκύριακο, στο GP της Σιγκαπούρης.

«Εάν διαθέτεις έναν έμπειρο οδηγό, είναι πολύ σημαντικό διότι έχει γνώσεις πάνω στο στήσιμο και στην καθοδήγηση του μονοθεσίου. Και αν έχεις κάποιο νέο πιλότο, αυτός φέρνει ενθουσιασμό. Είχαμε πολλούς και διαφορετικούς οδηγούς στη Williams όλα αυτά τα χρόνια που εντάσσονταν και στις δύο κατηγορίες, έμπειρους και νέους, και όλοι είχαν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι ήταν ταχύτατοι, αυτό είναι το πρώτο και το σπουδαιότερο για εμάς», τόνισε ο Μίκαελ.

Αν και οι φήμες θέλουν το Μπαρικέλο πολύ κοντά στη Williams, το σκηνικό αναμένεται να αλλάξει αν η Brawn GP δε συμφωνήσει με το Τζένσον Μπάτον. Σημείο διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών είναι το οικονομικό και ο βρετανός πιλότος που προηγείται στη βαθμολογία των οδηγών δεν ικανοποιηθεί με τους όρους του νέου του συμβολαίου, τότε δεν αποκλείεται η Brawn GP να διατηρήσει στις τάξεις το Ρούμπενς Μπαρικέλο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις