Αλόνσο: Μια ζωή Ferrari

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 17:00
EPA/FELIX HEYDER

A- A A+

Εδώ και πολλά χρόνια ο Φερνάντο Αλόνσο ήθελε να πάει στη Ferrari και, αφού αυτό θα γίνει τελικά την επόμενη σεζόν, εξέφρασε την επιθυμία να μείνει στη Scuderia μέχρι το τέλος της καριέρας του και όχι μόνο για τρία χρόνια, για όσα έχει υπογράψει συμβόλαιο. Ο Ισπανός δήλωσε έτοιμος για τη νέα πρόκληση του 2010, ενώ θέλει να έχει τις ίδιες επιτυχίες με τον Μίκαελ Σουμάχερ!

Από τη στιγμή που θα είναι μέλος της Ferrari από την επόμενη σεζόν, ο Φερνάντο Αλόνσο επιθυμεί να μείνει στη Scuderia για πάνω από τρία χρόνια, όσο διαρκεί το συμβόλαιο που υπέγραψε, και συγκεκριμένα επιθυμεί να ολοκληρώσει την καριέρα του στην ομάδα του Μαρανέλο, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του.

«Ελπίζω να παραμείνω στη Ferrari όσο ο ίδιος θα επιθυμούσα και να κλείσω εδώ την καριέρα μου, κατακτώντας πολλές νίκες. Αλήθεια πιστεύω ότι η Ferrari θα είναι η τελευταία ομάδα μου. ¶λλωστε το να φύγεις από τη Scuderia και να πας σε μία άλλη ομάδα, αποτελεί πισωγύρισμα.

Η Ferrari δεν είναι απλά μία ομάδα, είναι ένας θρύλος και θέλω να κλείσω την καριέρα μου εδώ», δήλωσε ο Ισπανός, ο οποίος νιώθει έτοιμος για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του.

«Προφανώς δεν είχα καμία αμφιβολία. Όλοι οι οδηγοί ονειρεύονται να οδηγήσουν κάποια στιγμή για τη Ferrari, ένα όνειρο που για μένα υλοποιήθηκε. Είμαι πολύ ευτυχισμένος για αυτό και έτοιμος για την πρόκληση του 2010». Τέλος, ο γεννημένος στο Οβιέδο Αλόνσο θέλει να ζήσει τις επιτυχίες του Μίκαελ Σουμάχερ!, κάτι που φαντάζει αρκετά δύσκολο έως αδύνατο.

«Προφανώς δεν θα είναι εύκολο αλλά θα ήθελα να κάνω ό,τι και ο Michael, κερδίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερα πρωταθλήματα αν και ξέρω ότι θα είναι δύσκολο. Πάω στην καλύτερη δυνατή ομάδα, η οποία έχει το ίδιο πάθος για ανταγωνισμό που έχω εγώ. Είναι ιδανικός προορισμός για μένα.

Ελπίζω από την πλευρά μου να μπορώ να βοηθήσω εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τις δυνατότητες του μονοθεσίου και να βοηθήσω σε κάθε δυνατό τομέα. Το να κατακτάς ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι κάτι σπουδαίο. Αν όμως το κάνω με τη Ferrari, υποθέτω ότι θα είναι ξεχωριστό».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις