Κοβαλάινεν: Δεν ήθελα να ρισκάρω

Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2009 22:14
A- A A+

Ο Χέικι Κοβαλάινεν δεν ήθελε να ρισκάρει κάποιο ατύχημα στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών της Σουζούκα και αυτός ήταν ο λόγος που δε βγήκε στην πίστα για κάποια προσπάθεια, όπως δήλωσε ο Φινλανδός μετά το τέλος αυτής. Ο Λιούις Χάμιλτον έπρεπε να κάνει το ίδιο, αλλά δεν... κρατήθηκε!, όπως είπε.

Ο τρίτος οδηγός, που στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών δε βγήκε στην πίστα, ήταν ο Χέικι Κοβαλάινεν. Ο Φινλανδός δήλωσε αμέσως μετά ότι δεν ήθελε να ρισκάρει κάποιο ατύχημα λόγω της έντονης βροχής εκείνη τη στιγμή, γι' αυτό κι έμεινε στο γκαράζ της McLaren.

«Το πρωί η πίστα ήταν σε καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι το απόγευμα και αποφασίσαμε να μην λάβω μέρος στη δεύτερη περίοδο. Πιστεύουμε ότι αύριο και την Κυριακή το οδόστρωμα θα είναι στεγνό και δε θέλαμε να ρισκάρουμε κάποιο ατύχημα σε τόσο επικίνδυνες καιρικές συνθήκες. Εξάλλου δεν θα μας έδινε κάποιο όφελος η πραγματοποίηση και άλλων γύρων.

Το πρωί η κατάσταση δεν ήταν τόσο άσχημη, στέγνωνε γρήγορα η πίστα και μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε τα ενδιάμεσα ελαστικά, τα οποία απέδωσαν καλά. Μου αρέσει αυτή η πίστα, έχει κάποιες καλές στροφές και το επίπεδο πρόσφυσης είναι πολύ ψηλό. Προφανώς οι Ιάπωνες κατασκευάζουν ποιοτική άσφαλτο και αυτό συμβαίνει και εδώ και στο Φούτζι», ανέφερε ο Κοβαλάινεν. Το ίδιο, βέβαια, έπρεπε να κάνει και ο Λιούις Χάμιλτον, αλλά δεν... κρατήθηκε! και βγήκε για να το διασκεδάσει, όπως είπε.

«Πρόκειται για την καλύτερη πίστα στην οποία έχω οδηγήσει. Είναι κάτι το ιδιαίτερο για μένα και πέρασα εξαιρετικά σήμερα, ακόμη και στη βροχή. Δεν κάναμε πολλούς γύρους, κανονικά δε θα έπρεπε να λάβουμε καθόλου μέρος το απόγευμα. Δεν μπορούσα όμως να κρατηθώ. Βγήκα στην πίστα για να διασκεδάσω. ¶κουσα ότι στον αγώνα η πίστα θα είναι στεγνή, οπότε ανυπομονώ να βγω και να διαπιστώσω πόσο γρήγορα μπορώ να οδηγήσω».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις