F1: Zωντανός στο κυνήγι του τίτλου ο Φέτελ

Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2009 17:57
REUTERS /ISSEI KATO

A- A A+

O Σεμπαστιάν Φέτελ έμεινε ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου, έπειτα από την άνετη νίκη που πέτυχε στον αγώνα της Σουζούκα.

Στη δεύτερη θέση ο Γιάρνο Τρούλι, με τον Λιούις Χάμιλτον και τον Κίμι Ραϊκόνεν να τον ακολουθούν. Νέο ατύχημα για Αλγκουερσουάρι, ενώ δεν αγωνίστηκε ο Τίμο Γκλοκ.

Με τις καιρικές συνθήκες να είναι ιδανικές στην πίστα της Σουζούκα ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε ο αγώνας της Ιαπωνίας. Έτσι, στην εκκίνηση ο Σεμπαστιάν Φέτελ διατήρησε την πρωτιά, την οποία δεν έχασε ούτε μετά τους δυο ανεφοδιασμούς του κατακτώντας μια άνετη νίκη, η οποία του έδωσε τη δυνατότητα να ελπίζει ότι μπορεί να γίνει η ανατροπή στους δυο τελευταίους αγώνες της σεζόν.

Πιο πίσω ο Λιούις Χάμιλτον έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή έναντι του Γιάρνο Τρούλι, όμως στο τέλος και με την εκπληκτική στρατηγική της Toyota ο Ιταλός τερμάτισε μπροστά από τον παγκόσμιο πρωταθλητή και χάρισε τη δεύτερη θέση στην ιαπωνική ομάδα στον εντός έδρας αγώνα της. Κάτι ανάλογο δεν μπόρεσε να κάνει ο Τίμο Γκλοκ, ο οποίος δεν αγωνίστηκε, καθώς είχε παραπονεθεί από χθες για πόνους στην πλάτη μετά το ατύχημα που είχε στη δεύτερη περίοδο των κατατακτηρίων δοκιμών.

Την τέταρτη θέση… καπάρωσε ο Κίμι Ραϊκόνεν. Ο Φινλανδός εξέπληξε τους ανθρώπους της Ferrari, καθώς στους τελευταίους αγώνες δεν περιμένουν και πολλά τόσο από τον ίδιο όσο και από τον Τζιανκάρλο Φισικέλα, που είδε δωδέκατος το πέσιμο της καρό σημαίας. Πέμπτος ήταν ο Νίκο Ρόζμπεργκ επιβεβαιώνοντας την καλή εμφάνιση της Williams χθες και σήμερα, με τον Νικ Χάιντφελντ να τον ακολουθεί. Στη βαθμολογούμενη οχτάδα βρέθηκαν οι Ρούμπενς Μπαρικέλο και Τζένσον Μπάτον, με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος να παίρνει έναν πολύτιμο βαθμό.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ρόμπερτ Κούμπιτσα και Φερνάντο Αλόνσο, ενώ δεν έλειψαν και πάλι τα ατυχήματα, με τον Αλγκουερσουάρι να είναι θύμα στον 44ο γύρο, όπου έχασε τον έλεγχο της Toro Rosso και προσέκρουσε στα ελαστικά, με συνέπεια να καταστρέψει το μονοθέσιό του και να μπει το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα για τρεις γύρους περίπου.

Με το τέλος, λοιπόν, του αγώνα της Σουζούκα ο Μπάτον ανέβηκε στους 85, ο Μπαρικέλο βρίσκεται στους 71, ενώ ο Φέτελ μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους 16 και έχει 69. Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών η Brawn GP θέλει μισό βαθμό ακόμα, προκειμένου να στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια, καθώς είναι στους 156, με τη Red Bull να έχει 120.5, ενώ μάχη γίνεται για την τρίτη θέση μεταξύ των Ferrari και McLaren.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα

Φέτελ Red Bull 53 γύροι

Τρούλι Toyota +4.8

Χάμιλτον McLaren +6.4

Ραϊκόνεν Ferrari +7.9

Ρόζμπεργκ Williams +8.7

Χάιντφελντ BMW Sauber +9.5

Μπαρικέλο Brawn GP +10.6

Μπάτον Brawn GP +11.4

Κούμπιτσα BMW Sauber +11.7

Αλόνσο Renault +13.0

Κοβαλάινεν McLaren +13.7

Φισικέλα Ferrari +14.5

Σούτιλ Force India +14.9

Λιούτσι Force India +15.7

Νακατζίμα Williams +17.9

Γκροζάν Renault +1 γύρο

Γουέμπερ Red Bull +2 γύρους

Εγκατέλειψαν

Αλγκουερσουάρι Toro Rosso 44ο γύρο

Μπουέμι Toro Rosso 11ο γύρο

Βαθμολογία οδηγών

Μπάτον 85

Μπαρικέλο 71

Φέτελ 69

Γουέμπερ 51,5

Ραϊκόνεν 45

Χάμιλτον 43

Ρόζμπεργκ 34,5

Τρούλι 30,5

Αλόνσο 26

Γκλοκ 24

Μάσα 22

Κοβαλάινεν 22

Χάιντφελντ 15

Κούμπιτσα 9

Φισικέλα 8

Σούτιλ 5

Μπουέμι 3

Μπουρντέ 2

Βαθμολογία κατασκευαστών

Brawn GP 156

Red Bull 120,5

Ferrari 67

McLaren 65

Toyota 54,5

Williams 34,5

Renault 26

BMW Sauber 24

Force India 13

Toro Rosso 5

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις