F1: Στη Renault o Κουμπίτσα

Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2009 17:35
EPA/PETER STEFFEN

A- A A+

H Renault επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο Ρούμπερτ Κουμπίτσα θα αντικαταστήσει τον Φερνάντο Αλόνσο στο ένα από τα δύο μονοθέσια της. Μετά τη μεταγραφή του Ισπανού πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στη Scuderia, είχαν «φουντώσει» οι φήμες ότι ο Πολωνός πιλότος θα συνέχιζε την καριέρα του στη Renault.

O Κουμπίτσα βρισκόταν ήδη σε αναζήτηση νέας αγωνιστικής στέγης μετά την ανακοίνωση της BMW ότι αποχωρεί από την F1 στο τέλος της φετινής χρονιάς. Ο 24χρονος πιλότος είχε ήδη συμπληρώσει 3,5 χρόνια στη BMW- Sauber, αρχικά ως δοκιμαστής για να μεταπηδήσει στη θέση του οδηγού μετά την απόλυση του Ζακ Βιλνέβ στο Ουγγρικό GP το 2006. Πέρυσι είχε καταφέρει να τερματίσει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και να σημειώσει τη μοναδική νίκη της ομάδας του, στο Μόντρεαλ.

Ο ίδιος δηλώνει ευχαριστημένος από τη νέα του μεταγραφή και υπόσχεται περισσότερες νίκες. «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα ενταχθώ στη Renault το 2010. Νιώθω ότι έχω μία πολύ ιδιαίτερη σχέση με αυτή την ομάδα διότι το 2005 κέρδισα το World Series με Renault. Αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να δοκιμαστώ από την ομάδα στη Βαρκελώνη κάτι που οδήγησε στην πρώτη μου εμφάνιση στη Φόρμουλα 1. Μοιράζομαι με τη Renault την ίδια δυνατή νοοτροπία του νικητή και νιώθω πολύ άνετα με τη φιλική και άμεση συμπεριφορά τους. Εχω πολύ ισχυρά κίνητρα και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι μαζί θα μπορούμε να είμαστε στην πρώτη θέση της σειράς εκκίνησης την επόμενη χρονιά και ελπίζω να παλεύουμε για τον τίτλο», δήλωσε ο Κουμπίτσα.

Από την πλευρά της Renault, o επικεφαλής της Μπομπ Μπελ, δήλωσε ότι η γαλλική ομάδα παρατηρούσε την πορεία του Πολωνού πιλότου στην F1 από την πρώτη εμφάνιση του το 2006.

«Από τη στιγμή που πραγματοποίησε την πρώτη εμφάνιση σε GP το 2006, τον παρατηρούσαμε ως έναν από τους πιο ταλαντούχους πιλότους της γενιάς του και έχει επαληθεύσει αυτή την άποψη, για αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς που θα τον έχουμε σε ένα από τα μονοθέσια μας την επόμενη χρονιά. Η Renault έχει πολύ υψηλές φιλοδοξίες και ελπίδες για το μέλλον της ομάδας και θεωρούμε ότι ο Ρόμπερτ θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στην πραγματοποίησή τους», δήλωσε ο Μπομπ Μπελ.

Μετά την ανακοίνωση του Κουμπίτσα, έχει μείνει ανοικτή μία ακόμη θέση στην γαλλική ομάδα ενώ η Toyota που είχε βλέψεις για τον Πολωνό θα αναγκαστεί να στραφεί αλλού. Ηδη, λοιπόν, η μεταπήδηση του Αλόνσο στη Ferrari, έχει ξεκινήσει το ντόμινο των μεταγραφών στην F1.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις