F1: Επιστρέφει φέτος ο Μάσα;

Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2009 18:08
A- A A+

Η πιθανότητα να οδηγήσει ξανά φέτος ο Φελίπε Μάσα υπάρχει ακόμα, σύμφωνα με δηλώσεις του Βραζιλιάνου σε ιταλική εφημερίδα, όπου ανέφερε ότι μπορεί να τρέξει στο τελευταίο Γκραν Πρι του φετινού πρωταθλήματος στο ¶μπου Ντάμπι, ενώ μίλησε, επίσης, για την κατάστασή του και το ατύχημά του στην Ουγγαρία.

Ακόμη ο οδηγός της Ferrari έπιασε αμέσως δουλειά χθες που πήγε στο Μαρανέλο, καθώς ξόδεψε έξι ώρες πίσω από το τιμόνι του προσομοιωτή της Scuderia.

Ο Φελίπε Μάσα αναμένεται να επιστρέψει επίσημα στις πίστες την επόμενη σεζόν, όμως ο Βραζιλιάνος σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport έδειξε να τα... γυρνάει, αφού έκανε λόγο για επιστροφή του στο τελευταίο Γκραν Πρι του φετινού πρωταθλήματος στο ¶μπου Ντάμπι.

«Θα δούμε για το ¶μπου Ντάμπι, θα χρειαστούμε την έγκριση της FIA. Εξαρτάται από αυτήν τη δοκιμή», είπε ο οδηγός της Ferrari, ο οποίος πιστεύει ότι θα ήταν πολύ κοντά στα όριά του να το πράξει αυτό στον αγώνα της χώρας του.

Πάντως, από πλευράς κατάσταση είναι πολύ καλά και θυμάται πώς είναι να οδηγεί, όπως παραδέχτηκε.

«Θυμάμαι πεντακάθαρα πώς να οδηγώ. Η ανησυχία μου δεν είναι να γράψω αμέσως ένα πολύ καλό χρόνο, αλλά απλά να τρέξω πάλι. Όπως και αν έχει, χρειάζεσαι ένα καλό μονοθέσιο και ένα καλό σύστημα». Επίσης, ο 28χρονος αναφέρθηκε και στο ατύχημα που είχε τον περασμένο Ιούλιο στις κατατακτήριες δοκιμές της Ουγγαρίας.

«Η ζημιά θα μπορούσε να είναι πολύ σοβαρή και, λαμβάνοντας υπόψη το πώς νιώθω τώρα, δεν έχω αμφιβολίες ότι ήμουν πολύ τυχερός.

Έχω δει πολλές φορές το ατύχημα στην τηλεόραση και τον εαυτό μου με το τραυματισμένο μάτι αμέσως μετά. Είναι σοκαριστικό, όμως κοιμόμουν και δεν ένιωθα τίποτα».

Ωστόσο, ο Μάσα έπιασε αμέσως δουλειά χθες, που πήγε στο Μαρανέλο στο εργοστάσιο της Ferrari, όπου ξόδεψε έξι ώρες πίσω από το τιμόνι του προσομοιωτή της ιταλικής ομάδας, όπου χρησιμοποίησε ένα μονοθέσιο προδιαγραφών A1GP. «Δουλέψαμε πολύ καλά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ο προσομοιωτής χρησιμοποίησε ένα μονοθέσιο του A1GP, γι' αυτό δεν είναι ακριβώς όπως στη Formula1, αλλά είναι αρκετά κοντά. «Οδήγησα» στην πίστα της Βαρκελώνης και η δουλεία δεν ήταν τίποτα άλλο από έναν τρόπο να νιώσω πώς είναι να έρχεσαι ξανά σε επαφή με ένα μονοθέσιο. Προφανώς, δεν μπορώ να περιμένω να επιστρέψω πίσω από το τιμόνι ενός πραγματικού μονοθεσίου. Μου λείπει πολύ η Formula1. Είναι το πάθος μου».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις