F1: H Ferrari το σκέφτεται για μετά το 2012

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2009 19:25
A- A A+

Ο πρόεδρος Ferrari, της πιο ιστορικής ομάδας στην F1, Λούκα ντι Μοντιτζέμολο αποκάλυψε ότι η Scuderia θα εξετάσει εκ νέου την παρουσία της στη Φόρμουλα μετά το 2012.

Μέχρι τότε οι ομάδες που συμμετέχουν στο άθλημα της F1 είναι δεσμευμένες από τη Συμφωνία Ομονοίας που υπέγραψαν με τη FIA και τον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων. Για την επίτευξη αυτή της Συμφωνίας, είχε παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα και σωρεία διαπραγματεύσεων με αποκορύφωμα την απειλή της Ferrari (και άλλων ομάδων) να αποχωρίσουν από το άθλημα.

Μετά τη λήξη αυτού του συμβολαίου η Ferrari εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα όπως δήλωσε ο κ. ντι Μοντιτζέμολο σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό. «Εχουμε μία συμφωνία, η οποία λήγει το 2012, επομένως έχουμε το χρόνο να σκεφτούμε τι θα κάνουμε στη συνέχεια».

Παράλληλα, το «αφεντικό» της Ferrari υποστήριξε ότι το άθλημα «χρειάζεται ανανέωση, για να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον και να αποκτήσει ξανά αξιοπιστία με κανονισμούς που δεν θα αλλάζουν κάθε μέρα».

Υποστήριξε δε, ότι δεν του αρέσει η Φόρμουλα 1 του σήμερα και υποσχέθηκε να διοργανώσει μία ημέρα συνεργασίας με τα ΜΜΕ, του χορηγούς και τους διοργανωτές ώστε να βελτιώσει αυτό που εκείνος περιγράφει ως το «πιο ασυνήθιστο άθλημα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις