Β. Μεϊμαράκης: Δεν είναι αυτοσκοπός η αρχηγία

Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2009 12:43
UPD:13:01

O πρώην υπουργός της ΝΔ υπογράμμισε ότι η παράταξη πρέπει να οδηγηθεί στο συνέδριο με «πολιτικό πολιτισμό», να δείξει αυτοσυγκράτηση και νηφαλιότητα, ώστε –όπως είπε «να δώσουμε την εικόνα που μας αξίζει».

A- A A+

«Δεν είναι αυτοσκοπός τα αξιώματα, με ενδιαφέρει η φανέλα, η ΝΔ», σημείωσε ο Β. Μεϊμαράκης ερωτηθείς αν θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Υπογράμμισε ότι η παράταξη πρέπει να οδηγηθεί στο συνέδριο με «πολιτικό πολιτισμό», να δείξει αυτοσυγκράτηση και νηφαλιότητα, ώστε –όπως είπε «να δώσουμε την εικόνα που μας αξίζει».

Ε. Μεϊμαράκης: Τα αξιώματα δεν είναι αυτοσκοπός, με ενδιαφέρει η Ν.Δ.

Ε. Μεϊμαράκης: Τα αξιώματα δεν είναι αυτοσκοπός, με ενδιαφέρει η Ν.Δ.

Σχετικά με τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη εν όψει του συνεδρίου, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι έφτιαξε ένα πλαίσιο με το οποίο «μπορούμε να αποφασίσουμε με πολιτικούς όρους, να μιλήσουμε πολιτικά χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες».

«Αφού γίνουν οι διαβουλεύσεις και συμφωνήσουμε στις διαδικασίες να εγγυηθούμε το αδιάβλητο και την ενότητα της ΝΔ», πρόσθεσε και συνέχισε: «Πρέπει να σεβόμαστε το καταστατικό και τις αποφάσεις του προέδρου».

Υπογράμμισε επίσης ότι το συνέδριο πρέπει να δώσει νέα προοπτική στη ΝΔ και συμπλήρωσε: «Πρέπει να ανταποκριθούμε σε πολλούς ρόλους, προέχει ο ρόλος της αντιπολίτευσης».

«Η κυβέρνηση πρέπει να αισθάνεται την ανάσα της αντιπολίτευσης», είπε. «Θα βρούμε με πολιτικούς όρους το δρόμο μας και την περπατησιά μας».

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε επίσης ότι στόχος του είναι να συναντηθεί με όλους τους φερόμενους ως υποψήφιους για την προεδρία (είχε ήδη συνάντηση με τη Ντόρα Μπακογιάννη) καθώς και με ιστορικά και νέα στελέχη της ΝΔ.

Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι «το ΠΑΣΟΚ το 2007 και το 2008 ήταν σε χειρότερη εσωκομματική κρίση» και συμπλήρωσε: «Και όμως το 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός. Αν κάποιος το έλεγε αυτό τότε θα τον πήγαιναν στο φρενοκομείο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή