Δύσκολη η επιστροφή Μάσα στο Γκραν Πρι του ¶μπου Ντάμπι

Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2009 17:40
A- A A+

Ο σκοπός του Φελίπε Μάσα είναι επιστρέψει στους αγώνες σε αυτό του ¶μπου Ντάμπι, που θα διεξαχθεί στις αρχές του επόμενου μήνα, όμως αυτό είναι απίθανο, όπως έγραψε ο Βραζιλιάνος στην επίσημη ιστοσελίδα της Ferrari, όπου αναφέρθηκε και στις δοκιμές στον εξομοιωτή.

Στο Παρίσι θα βρίσκεται από σήμερα για ιατρικές εξετάσεις από τη FIA, ενώ αναμένεται να δώσει το παρών στο Γκραν Πρι της χώρας του και να κουνήσει την καρό σημαία στον τερματισμό. Από Δευτέρα θα κάνει πιθανότατα δοκιμές με την F2007.

O Φελίπε Μάσα, πλέον, έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του στις πίστες, ανεπίσημα από βδομάδα, καθώς θα κάνει δοκιμές με το μονοθέσιο του 2007, το οποίο θα έχει ελαστικά της Bridgestone που χρησιμοποιούνται στο GP2 Series, αφού έχουν απαγορευτεί οι δοκιμές κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Αυτό, βέβαια, θα γίνει αν όλα πάνε καλά στις ιατρικές εξετάσεις, στις οποίες θα υποβληθεί σήμερα από τους γιατρούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Επίσημα είχε ως στόχο τη συμμετοχή του στο Γκραν Πρι του ¶μπου Ντάμπι, που θα λάβει χώρα στις αρχές του επόμενου μήνα, όμως πιστεύει ότι είναι λιγοστές οι πιθανότητες να συμβεί αυτό, κάτι που παραδέχτηκε στα όσα έγραψε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ferrari.

«Ελπίζω να επιστρέψω σύντομα, αλλά επίσης γνωρίζω ότι πρέπει να επιστρέψω όταν είμαι στο 100% στο ξεκίνημα της νέας σεζόν. Το όνειρό μου είναι να επιστρέψω στον αγώνα του ¶μπου Ντάμπι, αλλά οι πιθανότητες είναι πολύ μικρές», έγραψε ο Βραζιλιάνος, ο οποίος αναφέρθηκε και στις δοκιμές που έκανε αυτές τις μέρες στον εξομοιωτή της ιταλικής ομάδας.

«Πέρασα δύο έντονες ημέρες οδηγώντας στη Βαρκελώνη και μετά στον εξομοιωτή για το Ιντερλάγκος και το ¶μπου Ντάμπι. Αύριο θα πάω στο Παρίσι για μερικές ιατρικές εξετάσεις στη FIA και τη Δευτέρα, αν ο καιρός είναι καλός, θα βρεθώ επιτέλους στο τιμόνι ενός μονοθεσίου F1. Ελπίζω να κάνω μερικά χιλιόμετρα, όχι μόνο για τις επιδόσεις, αλλά και για τη σταθερότητα στο γυρολόγιο. Είμαι αισιόδοξος και νομίζω ότι δεν θα έχω πρόβλημα.

Είναι αλήθεια ότι το μονοθέσιο της F1 έχει πολλούς κραδασμούς και απαιτεί φυσική δύναμη, αλλά το έχω συνηθίσει αυτό». Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μάσα θα δώσει κανονικά το παρών στον αγώνα της χώρας του την άλλη εβδομάδα, βέβαια όχι ως αγωνιζόμενος, αλλά ως επίσημος, ενώ αναμένεται στον τερματισμό του αγώνα να ανεμίσει και την καρό σημαία.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις