F1: Υπέρ της συμμετοχής της BMW στο επόμενο πρωτάθλημα η Ferrari

Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2009 21:35
A- A A+

Υπέρ του να τρέξει η BMW Sauber στο επόμενο πρωτάθλημα της Formula1 με τη νέα ιδιοκτήτριά της, την Qadbak, είναι η Ferrari, όπως είπε ο Στέφανο Ντομενικάλι.

Ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας τόνισε ότι θέλουν τη γερμανική ομάδα στο σπορ λόγω της κληρονομιάς τους και της δομής τους, ενώ έκανε λόγο και για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει αν καταφέρει να μπει στο πρωτάθλημα του 2010.

Η BMW Sauber έχει ανακοινώσει εδώ και αρκετό καιρό ότι θα αποχωρήσει από τη Formula1 στο τέλος του φετινού πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα τη θέση αυτής να πάρει η Lotus F1, όμως η γερμανική ομάδα έχει βρει νέα ιδιοκτήτρια και, πλέον, επιδιώκει να συμμετάσχει ως 14η ομάδα, κάτι που δεν επιτρέπεται από τους κανονισμούς, καθώς η FIA έχει θέσει όριο τις 13.

Έτσι, χρειάζονται τη σύμφωνη γνώμη της FOTA, ώστε να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα του 2010, και από τις ομάδες αυτής η Ferrari είναι υπέρ του να μείνει η ομάδα στη Formula1, καθώς τη χρειάζονται λόγω της κληρονομιάς τους και της δομής τους, όπως είπε και ο Στέφανο Ντομενικάλι.

«Εμείς, μπορώ να μιλήσω για τη Ferrari όμως μιλάω και για τη FOTA, θα θέλαμε πολύ να έχουμε την ομάδα της Sauber, λόγω της κληρονομιάς της, της δομής τους και επειδή γνωρίζουμε ότι μπορούν έχουν σπουδαία αποτελέσματα. Θα ήμασταν χαρούμενοι για αυτούς αν βρίσκονταν στο γκριντ.

Όμως υπάρχουν κάποιες, θα έλεγα μικρότερες ομάδες, οι οποίες ας πούμε, δεν το συμμερίζονται αυτό. Έτσι, προς το παρόν πρέπει να περιμένουμε και να δούμε αν κάποια από τις μικρές ομάδες θα είναι ικανή να βρίσκεται εκεί», ανέφερε ο επικεφαλής της Scuderia και ανέφερε τα προβλήματα που αναμένεται να αντιμετωπίσει η Qadbak αν επιτευχθεί η είσοδός της.

«Μπορώ να καταλάβω ότι για την ομάδα της Sauber είναι ένα πρόβλημα συγχρονισμού, καθώς δεν μπορούν να περιμένουν και να δουν αν οι μικρότερες ομάδες θα βρίσκονται εκεί. Χρειάζεται να καταστρώσουν σχέδια, να βρουν χορηγούς, χρειάζεται να νοικιάσουν τα πάντα.

Και όπως γνωρίζετε, συζητούμε για να τους προμηθεύουμε κινητήρες, έτσι, και για τους εαυτούς μας επίσης, χρειάζεται να γνωρίζουμε πολύ σύντομα. Σε αυτό το στάδιο η κατάσταση είναι ότι αν δεν συμφωνούν όλες οι ομάδες, αυτό δεν είναι εφικτό».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις