ΑΔΕΔΥ: Ο δημόσιος τομέας δεν αποτελεί λάφυρο των νικητών των εκλογών

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009 15:54
EUROKINISSI /ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

A- A A+

Τα ζητήματα της αξιοκρατίας και του εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης, έθεσε, μεταξύ άλλων, στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ με επικεφαλής τον πρόεδρο Σπύρο Παπασπύρο, στη διάρκεια της σημερινής συνάντησής τους.

Πρέπει να τερματιστούν οι πρακτικές, όπου οι νικητές των εκλογών θεωρούν λάφυρο το δημόσιο τομέα, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Παπασπύρος.

Σπ. Παπασπύρος: Το κράτος να μην είναι λάφυρο του εκάστοτε νικητή των εκλογών

Σπ. Παπασπύρος: Το κράτος να μην είναι λάφυρο του εκάστοτε νικητή των εκλογών

Σημείωσε ακόμη ότι οι προσλήψεις πρέπει να γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ και να δημιουργηθεί ένα εσωτερικό ΑΣΕΠ στη δημόσια διοίκηση για την αξιολόγηση και την κρίση για τα διευθυντικά στελέχη.

Αναφερόμενος στην πρόκληση, όπως την χαρακτήρισε, για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και την αποτελεσματικότητά της, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να εμπιστευτεί το ανθρώπινο δυναμικό και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα δικαιωθούν οι προσδοκίες του ελληνικού λαού.

Σε διαφορετική περίπτωση, ανέφερε, η ΑΔΕΔΥ δηλώνει έτοιμη για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, που είναι άλλωστε, όπως δήλωσε, ο μοναδικός δρόμος που γνωρίζουν οι εργαζόμενοι για την επίτευξη μιας δημόσιας διοίκησης σύγχρονης και αποτελεσματικής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή