F1: Το 2010 επιστρέφει ο Μάσα

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009 17:20
EPA/GIORGIO BENVENUTI

A- A A+

Ο Φελίπε Μάσα θα επιστρέψει στους αγώνες το 2010 στην πρεμιέρα του επόμενου πρωταθλήματος και όχι στον αγώνα του ¶μπου Ντάμπι, όπως ανακοίνωσε η Ferrari στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Μαζί με τον Φερνάντο Αλόνσο την επόμενη σεζόν θα έχει την ευκαιρία να κοιτάξει τα χρονόμετρα, σύμφωνα με τη Scuderia, καθώς προτεραιότητα είναι να βρίσκεται στο 100% ετοιμότητας, προκειμένου να αγωνιστεί.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Φελίπε Μάσα είχε πει ότι θα ήθελε να επιστρέψει στους αγώνες στο Γκραν Πρι του ¶μπου Ντάμπι, όμως γνώριζε ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο.

Έτσι, θα πραγματοποιήσει το… comeback στην πρεμιέρα του επόμενου πρωταθλήματος, όπως ανακοίνωσε και η Ferrari στην επίσημη ιστοσελίδα της, όπου τόνισε ότι ο Βραζιλιάνος θα έχει την ευκαιρία να κοιτάξει τα χρονόμετρα στις δοκιμές εξέλιξης του 2010 μαζί με τον Φερνάντο Αλόνσο, από τη στιγμή που σημασία έχει τώρα να είναι απόλυτα έτοιμος.

«Σε καμία περίπτωση δε θα είναι κανονικές οι δοκιμές της Δευτέρας και κανείς δε θα κοιτάζει το χρονόμετρο. Θα υπάρχει πολύς χρόνος για αυτό το 2010, όταν μαζί με τον Φερνάντο Αλόνσο θα ξεκινήσουν την εξέλιξη του νέου μονοθεσίου.

Απλά είναι μια ευκαιρία για τον Φελίπε να ανανεώσει τη γνωριμία του με το φυσικό του περιβάλλον. Ο Βραζιλιάνος οδηγός θα κάνει μερικούς γύρους με το μονοθέσιο του 2007. Το αυριανό γεγονός είναι σημαντικό, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα επιστρέψει στο πρόσφατο μέλλον.

Στην πραγματικότητα, βασιζόμενοι σε προηγούμενη απόφασή τους και ύστερα από τις εξετάσεις στο Παρίσι, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν μάλλον θετικά αλλά όχι αρκετά ώστε να επιτρέψουν επιστροφή στους αγώνες μέσα στους δύο επόμενους μήνες, ο Φελίπε και η ομάδα θέλουν να προχωρήσουν σταδιακά και χωρίς καθόλου βιασύνη στην όσο το δυνατό καλύτερη ανάκαμψή του από το ατύχημα που συνέβη στη Βουδαπέστη στις 25 Ιουλίου.

Επομένως, η συζήτηση για πλήρη επιστροφή στη Formula1 μπορεί να περιμένει μέχρι το ξεκίνημα του 2010 και μόνο αν το επιτρέψουν οι ιατρικές εξετάσεις της FIA».

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι, έπειτα απ’ όλα αυτά, ο 28χρονος οδήγησε, επιτέλους, την F2007 με ελαστικά που χρησιμοποιούνται στο GP2 Series στην πίστα του Φιοράνο, όπου έκανε αρχικά έναν γύρο, ώστε να προσανατολιστεί για να επιστρέψει στο γκαράζ για λίγο και να βγει ξανά στο σιρκουί για περαιτέρω γύρους.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις