F1: Τέλος συνεργασίας Williams με Toyota

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009 16:22
A- A A+

Η Williams έβαλε τέλος στη συνεργασία της με την Toyota, η οποία την προμήθευε με κινητήρες τα τρία τελευταία χρόνια. Ο Φρανκ Γουίλιαμς ευχαρίστησε την ιαπωνική εταιρεία γι’ αυτό σε ανακοίνωση που εξέδωσε η βρετανική ομάδα. Renault και Cosworth οι υποψήφιοι αντικαταστάτες.

Έπειτα από τρία χρόνια συνεργασίας με την Toyota η Williams έβαλε τέλος σε αυτή. Η ιαπωνική εταιρεία προμήθευε με κινητήρες τη βρετανική ομάδα από το 2007, όμως τα όχι και τόσο καλά αποτελέσματα οδήγησαν στο… διαζύγιο ανάμεσα στις δυο πλευρές. Έτσι, ο Φρανκ Γουίλιαμς, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα, ευχαρίστησε την Toyota για την όποια δουλειά έκαναν αυτά τα τρία χρόνια.

«Σε μια εποχή δύσκολη για την ομάδα μας, η Toyota προχώρησε και συμφώνησε να μας προμηθεύσει κινητήρες το 2007 μέχρι το τέλος του 2009. Η Toyota υπήρξε ένας τίμιος συνεργάτης ο οποίος πάντα σεβόταν την ανεξαρτησία και μας προμήθευε με πρώτης ποιότητας προϊόντα. Είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να δουλέψουμε με μια τέτοια εταιρία και είμαστε ευγνώμονες στην ομάδα από την Κολωνία για την υποστήριξή τους.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους μηχανικούς της Toyota και τους τεχνικούς οι οποίοι δούλεψαν στην ομάδα μας ακούραστα τα 3 τελευταία χρόνια», έλεγε σχετικά η ανακοίνωση της Williams. Όσον αφορά, ωστόσο, τη νέα προμηθεύτρια κινητήρων, αυτή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, όμως πιθανοί αντικαταστάτες είναι οι Renault και Cosworth.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις