F1: Αλλαγή ημερομηνίας στο Μονακό;

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009 22:21
UPD:22:25
A- A A+

Η πιθανότητα να αλλάξει ημερομηνία το Γκραν Πρι του Μονακό έκανε την εμφάνισή της τις τελευταίες ώρες, όπως ανακοινώθηκε από τη Λέσχη Αυτοκίνησης του ανεξάρτητου κράτους.

Από τις 23 Μαΐου, που ήταν προγραμματισμένο, θέλουν να το πάνε στις 16, ενώ χρειάζονται και την έγκριση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου για να επιβεβαιωθεί η αλλαγή αυτή.

Τη δυσανασχέτησή τους για την ημερομηνία διεξαγωγής του Γκραν Πρι του Μονακό το 2010 είχαν εκφράσει οι ομάδες, όταν αποφασίστηκε το καλεντάρι της επόμενης χρονιάς από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στο Παρίσι πριν από λίγες εβδομάδες.

Το πρόβλημά τους ήταν ότι όλος ο εξοπλισμός τους θα έπρεπε να μεταφερθεί οδικώς και αεροπορικώς, αν γινόταν μια εβδομάδα πριν από τον αγώνα της Κωνσταντινούπολης.

Έτσι, η Λέσχη Αυτοκίνησης του Μονακό πήρε την πρωτοβουλία να αλλάξει την ημερομηνία διεξαγωγής του Γκραν Πρι και να τη μεταφέρει στις 16 Μαΐου, αντί για τις 23 που είναι προγραμματισμένο, όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

«Αν και το επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα της Formula1 για το 2010 δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα από τη FIA, πιστεύουμε ότι οι αρχικές ημερομηνίες που είχαν ανακοινωθεί για το 68ο Γκραν Πρι του Μονακό θα μεταφερθούν στις 14 έως 16 Μαΐου 2010», έλεγε στη σχετική ανακοίνωση η ACM. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι για να γίνει στην πράξη αυτό χρειάζεται και η έγκριση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις