Τρεις Πολωνοί νεκροί από το κύμα ψύχους στην κεντρική Ευρώπη

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009 16:16

A- A A+

Τουλάχιστον τρεις Πολωνοί έχουν χάσει την ζωή τους από το κύμα ψύχους και τις χιονοθύελλες που πλήττουν την κεντρική Ευρώπη, όπως ανέφεραν σήμερα μέσα ενημέρωσης.

Οι τρεις νεκροί αναφέρθηκαν σε ορεινές περιοχές της νότιας Πολωνίας όπου τις τελευταίες 36 ώρες τα καιρικά φαινόμενα ήταν ιδιαίτερα έντονα, σύμφωνα με την πολωνική τηλεόραση.

Παράλληλα, σημαντικά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και στην ηλεκτροδότηση, με περίπου 250.000 ανθρώπους να έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό, ενώ χθες ο αριθμός όσων αντιμετώπισαν ανάλογα προβλήματα ανερχόταν σε περίπου 700.000 άνθρωποι.

Εκτός των Πολωνών και δεκάδες χιλιάδες Τσέχοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης και θέρμανσης. Η κυκλοφορία σε αρκετές περιοχές στα βορειοανατολικά της χώρας παρέλυσε αφού κορμοί δένδρων έπεσαν σε δρόμους και σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ σε ορεινά σημεία το ύψος του χιονιού έφθασε μέχρι και τα 60 εκατοστά.

Στις αυστριακές ¶λπεις το ύψος του χιονιού έφθασε τα 90 εκατοστά τις τελευταίες δύο ήμερες και πολλά χιονοδρομικά κέντρα άνοιξαν πολύ νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο έναρξης της λειτουργίας τους.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή