Φ. Μάσα: Ο Αλόνσο γνώριζε…

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009 20:06
UPD:20:08

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ της χώρας του, ο Βραζιλιάνος δεν δίστασε να πει ότι δεν καμία αμφιβολία πως ο Ισπανός, ομόσταυλός του πλέον, γνώριζε εξαρχής του τι είχε προσχεδιάσει η Renault στη Σιγκαπούρη πέρυσι.

A- A A+

H άφιξη του Φέρναντο Αλόνσο στη Ferrari δεν εμπόδισε τον Φελίπε Μάσα από το να πει τη γνώμη του σχετικά με το εσκεμμένο, όπως αποδείχθηκε, ατύχημα του Νέλσον Πικέ, στο βραδινό GP της Σιγκαπούρης, πέρυσι.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ της χώρας του, ο Βραζιλιάνος δεν δίστασε να πει ότι δεν καμία αμφιβολία πως ο Ισπανός, ομόσταυλός του πλέον, γνώριζε εξαρχής του τι είχε προσχεδιάσει η Renault για τον συγκεκριμένο αγώνα. Την έξοδο δηλαδή του Νέλσον Πικέ τζ. στον τοίχο, διαλύοντας το μονόθεσιο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να μπει το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα. Γεγονός που βοήθησε σημαντικά τον Αλόνσο να κερδίσει τον αγώνα.

Για το συγκεκριμένο, βέβαια, σκάνδαλο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας έναν περίπου χρόνο μετά, η Renault τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό, αλλά με αναστολή. Τόσο ο Πικέ όσο και ο Αλόνσο δεν κρίθηκαν ένοχοι. Ο μεν πρώτος διότι συνέδραμε με την κατάθεσή του στην γνωστοποίηση του σκανδάλου και ο δεύτερος διότι δεν έφερε καμία ευθύνη, όπως θεώρησε η FIA.

Eντούτοις, ο Μάσα θεωρεί πως ο Αλόνσο ήταν μέρος του προβλήματος. Μπορεί βέβαια να είχε την λιγότερη ευθύνη, αλλά σίγουρα κατά τον Μάσα ο πρώην Παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν ενήμερος.

«Ευθύνεται η ομάδα και ο Νέλσον, αλλά και ο Αλόνσο ήταν μέρος του προβλήματος. Ηταν γνώστης. Δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα το γνώριζε. Είναι βέβαιο», τόνισε ο Μάσα.

Οι δηλώσεις του βραζιλιάνου πιλότου έλαβαν μεγάλη διάσταση στην Βραζιλία, εν αναμονή του αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο με αποτέλεσμα τόσο ο ίδιος όσο και η Ferrari να εκδώσουν μία ανακοίνωση στη διαδικτυακή διεύθυνση της Scuderia, στην οποία προσπαθούσαν να αμβλύνουν τις εντυπώσεις, υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις του βραζιλιάνου πιλότου βασίζονταν σε προσωπικές εκτιμήσεις. Επιπλέον, στην ανακοίνωση αναφερόταν ότι ο Μάσα σέβεται τα αποτελέσματα των ερευνών της FIA, σύμφωνα με τα οποία ο Αλόνσο δεν γνώριζε για το συγκεκριμένο γεγονός.

«Ο,τι δήλωσα ήταν αποτέλεσμα μίας προσωπικής άποψης που είχα που δεν βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία. Η FIA ανακοίνωσε ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι ο Φερνάντο μπορεί να ήταν ενήμερος για αυτό που συνέβη και σέβομαι αυτή την έκβαση».

«Προφανώς είμαι πολύ απογοητευμένος για ό,τι αποκαλύφθηκε στη Σιγκαπούρη: Εχω ήδη πει πολλές φορές τη γνώμη μου για αυτό και τώρα ήρθε η στιγμή να κλείσει αυτό το κεφάλαιο και να κοιτάξουμε το μέλλον. Το σίγουρο είναι ότι αυτό το επεισόδιο δεν θα φθείρει με κανέναν τρόπο τη σχέση που θα έχω με τον Φερνάντο όταν θα είμαστε στην ίδια ομάδα», ανέφερε στην ανακοίνωση της Ferrari o Μάσα.

Οπως φαίνεται πάντως, ο βραζιλιάνος με τη στάση του κλόνισε τη σχέση του με τον Ισπανό ομόσταυλό του πριν αυτή ξεκινήσει καν. Πολλοί αναμένουν με ενδιαφέρον τη συνύπαρξη και των δύο στη Scuderia, η οποία ίσως θα είναι εκρηκτική.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις