Στο Βερολίνο η Χ. Κλίντον για την επέτειο της πτώσης του Τείχους

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 20:20
A- A A+

Στο Βερολίνο θα μεταβεί η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, προκειμένου να παραστεί στις τελετές που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την πτώση του Τείχους στις 9 Νοεμβρίου.

Ο Μπάρακ Ομπάμα έχει ήδη ενημερώσει ότι κατά τους εορτασμούς θα βρίσκεται στην Ασία όπου θα πραγματοποιήσει την πρώτη περιοδεία του στην ήπειρο και ως εκ τούτου δεν θα μπορέσει να παραστεί.

Οι τελετές για την εικοστή επέτειο της πτώσης του Τείχους που ονομάστηκαν «Γιορτή της Ελευθερίας» θα ξεκινήσουν στις 9 Νοεμβρίου από την Πύλη του Βρανδεμβούργου με ένα μεγάλο υπαίθριο κονσέρτο από την Όπερα του Βερολίνου υπό τη διεύθυνση του διάσημου ισραηλο-αργεντινου μαέστρου Ντάνιελ Μπάρενμπόιμ.

Στις φαντασμαγορικές τελετές θα μετάσχουν επίσης ο τότε υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χανς Ντίντριχ Γκένσερ, ο τότε πρόεδρος της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, οι τιμημένοι με το Νόμπελ Ειρήνης πρώην γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφι Αναν, και ο «τραπεζίτης των φτωχών» Μοχάμαντ Γιουνούς.

Μέχρι στιγμής έχει επίσης ανακοινωθεί ότι θα μετάσχουν ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράου, και οι πρόεδροι τις Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ και της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή