Κούμπιτσα: Πρόκληση η συμμετοχή στη Renault

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 22:19
A- A A+

Ως μια μεγάλη πρόκληση στην καριέρα του βλέπει ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα την ευκαιρία να αγωνιστεί στη Renault.

Ο Πολωνός τόνισε ότι υπήρξαν πολλοί παράγοντες που επηρέασαν να πάρει την απόφαση αυτή, ένας εκ των οποίων είναι πως η γαλλική ομάδα εξασφάλισε το μέλλον της στη Formula1, ενώ ανέφερε ότι δε θέλει να συμβάλει στο ποιος θα είναι ο ομόσταβλός του για το 2010, αν και έχει κάποια προσωπική προτίμηση.

Έπειτα από τρία χρόνια στη BMW Sauber, ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα θα συνεχίσει την καριέρα του στη Renault και σε δηλώσεις του τόνισε ότι βλέπει το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στη γαλλική ομάδα ως μια μεγάλη πρόκληση.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι μέλος της Renault την επόμενη αγωνιστική σεζόν και ανυπομονώ για τη νέα αυτή πρόκληση. Θα είναι μεγάλη διότι συμβαίνουν τόσα στη Renault και πέρασε δύσκολες στιγμές τους τελευταίους μήνες.

Πιστεύω όμως ότι μπορούμε να κάνουμε καλή δουλειά του χρόνου και γενικότερα στο μέλλον, προσπαθώντας να γίνουμε μία «διαφορετική» ομάδα. Υπήρχαν πολλοί παράγοντες που επηρέασαν την απόφαση μου. Προσπάθησα να μαζέψω πολλές πληροφορίες για τη γαλλική ομάδα.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η Renault κέρδισε τίτλους πριν από μερικά χρόνια, άρα ξέρουν πώς να κερδίσουν και έχουν τη σωστή νοοτροπία σε ό,τι αφορά στους αγώνες. Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιλογή μου», δήλωσε ο Πολωνός και πρόσθεσε ότι ένας παράγοντας που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή του ήταν ότι η ομάδα του Ένστοουν εξασφάλισε το μέλλον της στη Formula1.

«Η Renault πέρασε δύσκολες στιγμές που έθεσαν υπό αμφισβήτηση το μέλλον της. Από τη στιγμή όμως που παραμένει στο σπορ, στόχος της είναι μόνο η κορυφή. Από τη στιγμή που η παρουσία της στη Formula1 εξασφαλίστηκε, τότε η δική μου απόφαση ήταν πολύ εύκολη».

Τέλος, ο Κούμπιτσα δε θέλει να εμπλακεί στο θέμα του ομόσταβλού του για την επόμενη σεζόν και στο ποιος θα είναι αυτός.

«Υπάρχουν ονόματα έμπειρων οδηγών τους οποίους η Renault εξετάζει για την επόμενη σεζόν. Δεν θα προσπαθήσω να την επηρεάσω για τον ομόσταβλό μου για το 2010. Για να είμαι ειλικρινής, θα καλωσορίσω οποιοδήποτε από τα ονόματα έχω ακούσει. Νομίζω ότι όλοι τους μπορούν να κάνουν καλή δουλειά. Ίσως να έχω κάποια προσωπική προτίμηση αλλά αυτή θα βασίζεται στις προσωπικές σχέσεις, άρα δεν θα εμπλακώ στο θέμα».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις