F1: Τρεις πρωταθλητές για τον πρωταθλητή

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009 18:40
UPD:18:44

A- A A+

Τρεις παγκόσμιοι πρωταθλητές της Formula1 μίλησαν για την κατάκτηση του φετινού τίτλου από τον Τζένσον Μπάτον.

Ο Ντέιμον Χιλ τόνισε το γεγονός ότι τα περασμένα Χριστούγεννα δεν είχε καν ομάδα και τώρα είναι πρωταθλητής. Ο Σερ Τζάκι Στιούαρτ έριξε το βάρος στον Ρος Μπράουν θεωρώντάς τον ως τον υπεύθυνο γι' αυτή την επιτυχία, ενώ ο Νίκι Λάουντα τον χαρακτήρισε άξιο πρωταθλητή.

Ο Τζένσον Μπάτον είναι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula1 και τρεις οδηγοί που στο παρελθόν έχουν κατακτήσει τον τίτλο μίλησαν για το γεγονός αυτό με καλά λόγια δίνοντας τα συγχαρητήριά τους στο Βρετανό, αλλά και στο Ρος Μπράουν.

Συγκεκριμένα ο Ντέιμον Χιλ τόνισε ότι με το τέλος του περσινού πρωταθλήματος δεν είχε ομάδα, ενώ φέτος βρέθηκε στην κορυφή. «Ο Τζένσον έκανε φανταστική δουλειά. Τα Χριστούγεννα δεν είχε καν ομάδα και δεν ήξερε τι θα κάνει την ερχόμενη σεζόν.

Πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές και είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον», είπε ο κάτοχος του τίτλου το 1996. Από την πλευρά του ο Σερ Τζάκι Στιούαρτ απένειμε τα εύσημα στον Μπάτον, καθώς και στον ιδιοκτήτη της Brawn GP. «Η Brawn έκανε φανταστική δουλειά και ο Ρος απέδειξε ότι είναι κορυφαίος. Χρειάζεται όμως και ένας καλός οδηγός για να κάνει τη δουλειά και στο τέλος της ημέρας, ο Τζένσον τα κατάφερε. Συγχαρητήρια!».

Τέλος, ο Νίκι Λάουντα πιστεύει ότι άξια αναδείχτηκε πρωταθλητής. «Ο Μπάτον έκανε φανταστική δουλειά και είναι άξιος πρωταθλητής. Δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο. Στο τέλος κανείς δεν ρωτάει πώς κατέκτησες τον τίτλο. Εγώ κάποτε τον πήρα με μισό βαθμό διαφορά, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Το να αναδειχθείς παγκόσμιος πρωταθλητής είναι κάτι πολύ δύσκολο και ο Τζένσον το κατάφερε».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις