F1: Εύσημα Γκόρντον Μπράουν σε Μπάτον

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009 19:13
A- A A+

Τα εύσημα του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν, δέχτηκε ο Τζένσον Μπάτον για την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula1.

Ο οδηγός της Brawn GP βρίσκεται στην πατρίδα του, όπου τον υποδέχτηκαν εκατοντάδες θαυμαστές του και τον αποθέωσαν, και εκεί μίλησε για το γεγονός ότι δεν έμεινε πολύ στο πάρτι της ομάδας του για την κατάκτηση των δυο τίτλων, για την ανατροπή του αποτελέσματος στη Βραζιλία, ενώ έκανε και έναν απολογισμό της καριέρας του μέχρι τώρα στη Formula1.

Ο Τζένσον Μπάτον κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στη Formula1 και ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν, θέλησε να συγχαρεί τον οδηγό της Brawn GP για την επιτυχία αυτή.

«Θέλω να στείλω τα θερμότερα συγχαρητήρια στον Τζένσον Μπάτον για την κατάκτηση του τίτλου των οδηγών στη Formula1, στην πίστα της Βραζιλίας, Εκεί πανηγύρισε πέρυσι την κατάκτηση του τίτλου και ο Λιούις Χάμιλτον.

Οι εμφανίσεις του Μπάτον καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν με την καινούρια ομάδα της Brawn GP ενθουσίασαν τους φίλους της Formula1, όχι μόνο στη Μεγάλη Βρετανία αλλά σε όλο τον κόσμο! Ελπίζουμε να συνεχίσει με ανάλογες επιτυχίες και τις επόμενες σεζόν», είπε ο Μπράουν.

Ωστόσο, ο 29χρονος βρίσκεται από σήμερα το μεσημέρι στην πατρίδα του, όπου τον υποδέχτηκαν εκατοντάδες θαυμαστές του και τον αποθέωσαν για το επίτευγμά του υπογράφοντας πολλά αυτόγραφα και οδηγώντας μια Mercedes SL AMG σε μια πρόχειρη πίστα. Μετά από αυτό δήλωσε ότι επιτέλους τα κατάφερε.

«Επί 21 χρόνια, όσο δηλαδή είμαι στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, ήθελα να στεφθώ πρωταθλητής στη Formula1 και, πλέον, το κατάφερα», είπε ο Μπάτον και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν έμεινε αρκετά στο πάρτι που είχε διοργανώσει η Brawn GP για την κατάκτηση των δυο πρωταθλημάτων, οδηγών και κατασκευαστών.

«Επέστρεψα στο ξενοδοχείο, κάθισα στο κρεβάτι και αναλογίστηκα τι είχε συμβεί. Αφιέρωσα λίγο χρόνο στον εαυτό μου και αυτό με έκανε να νιώσω καλά. ¶λλωστε έχω ακόμη μέρες μπροστά μου για να απολαύσω το συναίσθημα του να είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής.

Βέβαια η ζωή συνεχίζεται, οπότε θα προσπαθήσω να πετύχω ακόμη μεγαλύτερα πράγματα». Όσον αφορά την ανατροπή του αποτελέσματος στο Ιντερλάγκος είπε ότι «στη Βραζιλία ήθελα απλά να τελειώνω με τον τίτλο. Να τον κατακτήσω δηλαδή πριν τον τελευταίο αγώνα. Το γεγονός ότι εκκίνησα από τη 14η θέση έκανε δύσκολη την αποστολή μου, όμως το σιρκουί του Ιντερλάγκος μου αρέσει πολύ».

Τέλος, ο Μπάτον έκανε ένα μικρό απολογισμό της καριέρας του μέχρι στιγμής στη Formula1. «Χρειάστηκε να περάσουν 10 χρόνια μέχρι να έχω στη διάθεσή μου ένα μονοθέσιο ικανό να κερδίζει αγώνες. Στο διάστημα αυτό εργάστηκα σκληρά και η F1 έγινε η ζωή μου. Όταν βρέθηκα στο χώρο για πρώτη φορά ήμουν ένας άπειρος οδηγός. Τότε νόμιζα ότι η αποστολή μου ήταν να δουλεύω μόνο τα Σαββατοκύριακα των GP. Έκανα λάθος. Συνειδητοποίησα ότι προκειμένου να έχεις μία πιθανότητα να νικήσεις θα πρέπει η Formula 1 να γίνει απλά η ζωή σου».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις