Oλυμπιακός - Σταντάρ Λιέγης: 2-1

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009 23:38
UPD:23:46

A- A A+

Στις καθυστερήσεις κατάφερε να πάρει την νίκη κόντρα στην Σταντάρ ο Ολυμπιακός, χάρη στο τέρμα του ¶κη Στολτίδη. Οι Βέλγοι προηγήθηκαν με τον Ντε Καμάργο στο 34ο λεπτό αλλά ο Μήτρογλου έφερε το ματς στα ίσα λίγο πριν την ανάπαυλα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος του εξαρχής. Αφού έχασε σωρό ευκαιρίες με τους Ζαϊρί, Ντιόγο και Γκαλέτι, κατάφερε να βρεθεί πίσω στο σκορ από την μοναδική ευκαιρία της Σταντάρ στο πρώτο μέρος με Ντε Καμάργκο στο 34ο λεπτό.

Ο Γιοβάνοβιτς βρήκε πολύ όμορφα τον Ντε Καμάργκο και αυτός με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Νικοπολίδη, ο οποίος μέχρι τότε δεν είχε χρειαστεί να επέμβει.

Το γήπεδο έγερνε προς την πλευρά της Σταντάρ και η πίεση αυτή καρποφόρησε στο 43ο λεπτό όταν ο Γκαλέτι βρήκε με σέντρα τον Μήτρογλου και αυτός με κεφαλιά νίκησε τον Μπόλατ, γράφοντας το 1-1, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή είχε έρθει στο 24ο λεπτό για την ομάδα του Ζίκο, όταν ο Αργεντινός ζύγισε το πόδι του από μακρινή απόσταση, σούταρε αλλά η μπάλα χτύπησε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού των Βέλγων.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια μεγάλη φάση των Βέλγων, οι οποίοι με τον Ιβάνοβιτς στο 49ο πήγαν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα αλλά ο Νικοπολίδης είπε όχι. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γκαλέτι απάντησε αλλά ο Μπόλατ μπλόκαρε το σουτ που εξαπέλυσε από πλάγια θέση.

Στο 69ο λεπτό ο Γιοβάνοβιτς προσπάθησε εκ νέου να σκοράρει αλλά ο "κεραυνός" που εξαπέλυσε σταμάτησε στο δοκάρι του Έλληνα πορτιέρο. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πιέζει αλλά χωρίς αποτέλεσμα αφού οι Βέλγοι έκρυβαν καλά τους διαδρόμους τον κίπερ της ομάδας του.

Η λύτρωση για τους Πειραιώτες ήρθε στο 93ο λεπτό, όταν ο ¶κης Στολτίδης σκόραρε με κοντινή κεφαλιά και χάρισε στην ομάδα του μια μεγάλη νίκη.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Μπράβο, Ζαϊρί(72΄Στολτίδης), Όσκαρ, Μήτρογλου, Ντουντού, Μαρέσκα, Γκαλέτι.

Σταντάρ Λιέγης: Μπολάτ, Ρότσα, Φελίπε, Νταλμά(47΄Γκονζάλεζ), Μποκανί, Ντε Καμάργκο(89΄Νικές), Καμοτσάτο, Σαρ, Μανγκαλά, Γιοβάνοβιτς, Βίτσελ

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις