F1: Απέσυρε την προσφυγή ο Βάτανεν

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009 17:13
UPD:17:19
A- A A+

Ο ¶ρι Βάτανεν απέσυρε την προσφυγή του στα γαλλικά δικαστήρια για τη δικαιοσύνη στις εκλογές, έπειτα από την υποστήριξη του Μαξ Μόσλεϊ στον έτερο υποψήφιο για την προεδρεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Ζαν Τοντ. Ο νυν πρόεδρος της FIA είχε συνάντηση με τους δυο υποψήφιους και εκεί ήρθε η συμφωνία σε κάποια βασικά σημεία.

Ένας από τους υποψήφιους για την προεδρεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου είναι και ο ¶ρι Βάτανεν, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα είχε προσφύγει στα γαλλικά δικαστήρια, ώστε να εξασφαλίσει ότι οι επερχόμενες εκλογές θα διεξαχθούν δίκαια. Αυτό έφερε αντιδράσεις στη FIA, που εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για υπεράσπιση της ακεραιότητας σε όλους τους τομείς.

Ωστόσο, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, ο Φινλανδός αποφάσισε να αποσύρει την προσφυγή του αυτή, κάτι που έγινε ύστερα από συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του ίδιου, του Μαξ Μόσλεϊ και του Ζαν Τοντ σε συνάντηση που είχαν.

Οι τρεις τους συμφώνησαν να υπάρχει δικαστικός επίτροπος που θα επιβλέπει τη διαδικασία καθ' όλη τη διάρκειά της, να υπάρχει ειδικό δωμάτιο, προκειμένου οποιοσδήποτε το επιθυμεί να ψηφίσει μυστικά, καθώς και κάθε υποψήφιος να παρουσιάσει τη θέση του στη Γενική Συνέλευση σε 15 λεπτά.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις