F1: Δεν πάει ¶μπου Ντάμπι ο Λεμπ

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009 17:42

Ο Γάλλος οδηγός δεν εξασφάλισε την άδεια συμμετοχής του στο τελευταίο GP του φετινού πρωταθλήματος.

A- A A+

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ δε θα λάβει μέρος στον αγώνα του ¶μπου Ντάμπι, όπως αναμενόταν, καθώς δεν εξασφάλισε την άδεια συμμετοχής για τον τελευταίο γύρο του φετινού πρωταθλήματος της Formula1.

Αυτό, ωστόσο, ικανοποίησε τον ¶λεν Προστ, ο οποίος δήλωσε ότι θα ήταν κρίμα ο Γάλλος να ρισκάρει την εικόνα που έχει δημιουργήσει χωρίς να θέλει να μειώσει την αξία του.

Στον τελευταίο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος στο ¶μπου Ντάμπι ο Σεμπαστιάν Λεμπ θα συμμετείχε στο Γκραν Πρι με το μονοθέσιο της Toro Rosso, όμως αυτό δε θα συμβεί, αφού ο Γάλλος δεν εξασφάλισε την άδεια συμμετοχής του.

Αυτό μπορεί να απογοήτευσε τον παγκόσμιο πρωταθλητή, όμως όχι και τον οδηγό της Formula1, ¶λεν Προστ, που τόνισε σε δηλώσεις του ότι θα ήταν κρίμα να χαλάσει ο συμπατριώτης του την εικόνα που έχει δημιουργήσει στο WRC. «Θα ήταν κρίμα να ρισκάρει την εικόνα που έχει δημιουργήσει.

Οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα ήταν σίγουρα περίεργοι να διαπιστώσουν τι μπορεί να κάνει ο Σεμπαστιάν στο ¶μπου Ντάμπι. Ειλικρινά όμως, δεν υπήρχε λόγος να πάρει ένα τέτοιο ρίσκο, τη στιγμή που αφενός δε γνωρίζει καν τη συγκεκριμένη πίστα και αφετέρου σε όλη του την καριέρα συμμετέχει σε αγώνες ράλι», είπε ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula1. Ωστόσο, δε θέλησε να υποτιμήσει τον Λεμπ για την αξία του και το τι μπορεί να κάνει στο σπορ.

«Δεν έχει να κάνει με το ταλέντο του. ¶λλωστε μπορεί την προσεχή Κυριακή να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής για έκτη φορά. Απλά το WRC και η Formula1 είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Ένας οδηγός ράλι δεν μπορεί να γίνει ανταγωνιστικός στην F1 μέσα σε μία εβδομάδα. Είναι αδύνατο να εγκλιματιστείς στο μονοθέσιο σε τόσο σύντομο διάστημα. Η Formula1 είναι ένα βουνό που παραμένει ακόμη απρόσιτο για τον Λεμπ».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις