Αλ. Παπαρήγα: Συγκάλυψη της ανεργίας τα stage

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 15:26
A- A A+

Συγκάλυψη της ανεργίας χαρακτήρισε τα stage η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στο ρ/σ Θέμα 98,9. «Η απάντηση δεν είναι η αξιοκρατία. Η ουσία του προβλήματος είναι η ανεργία», τόνισε.

Αναφερόμενη στην κυβέρνηση επεσήμανε ότι «για τις υπεύθυνες στελεχικές θέσεις θα ψάξουν να βρουν τους δικούς τους αξιοκρατικά. Για τις άλλες θέσεις, τι αξιοκρατικά κριτήρια όταν υπάρχει τέτοια ανεργία. Αυτά είναι μπούρδες. Το πρόβλημα είναι η ανεργία και από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε. Αυτό που κάνουν όμως τώρα είναι να πάνε να διχάσουν».

Κληθείσα να σχολιάσει τα επεισόδια στα Εξάρχεια, η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να στοχοποιηθεί μια περιοχή, ενώ επέκρινε τους χειρισμούς της κυβέρνησης. «Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το ζήτημα έτσι. Η αστυνομοκρατία, οι σωματικές έρευνες και όλο αυτό το κλίμα δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη υποστήριξε ότι «έδειξε τα δείγματα που ήθελε να δείξει, να δημιουργήσει ένα κλίμα ότι η κυβέρνηση θα τα λύσει όλα, αντί να κάτσει να συμμαζέψει τα πράγματα και να βγει ύστερα από 15 μέρες και να μιλήσει, από την πρώτη μέρα τα έβαλε με τους πυροσβέστες, με τους αστυνομικούς, με τον κόσμο, με τους κουκουλοφόρους».

«Από το μηδενική ανοχή που λέει, βγαίνει μετά και παίρνει διάφορα μέτρα μόστρας, όπως οι μεταφραστές για τους μετανάστες», πρόσθεσε.

Κρίνοντας τις πρώτες δύο εβδομάδες του ΠΑΣΟΚ, η ΓΓ του ΚΚΕ επανέλαβε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει συγκεκριμένη πολιτική, αντιλαϊκή», σημειώνοντας πως η πολιτική αυτή σε συνθήκες κρίσης «σημαίνει ότι πρέπει όσο γίνεται πιο γρήγορα να ολοκληρώσει μέτρα που δεν πρόλαβε να πάρει η ΝΔ και να πάρει και τα νέα μέτρα που επιβάλλονται από την Κομισιόν, από το ΣΕΒ και τα λοιπά».

«Αυτά τα μέτρα θα τα πάρει, αλλά κοιτάζει τώρα να φτιάξει την μόστρα των μέτρων», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας: «με τα παλιά πασοκικά συνθήματα δεν μπορεί να περάσεις μια άγρια πολιτική και πόσο θα κερδίσει πίστωση χρόνου;».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή