ΝΔ: Ντιμπέιτ προτείνει ο Δ. Αβραμόπουλος

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 16:07
UPD:20:15
A- A A+

Την πρότασή του για διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία της ΝΔ επανέλαβε ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Απαντώντας στην επιστολή που απέστειλε σε όλους τους υποψηφίους η κ. Ντόρα Μπακογιάννη μεταξύ άλλων σημείωσε πως δημόσιες συζητήσεις σε κομματικό ακροατήριο αυτό ούτως ή άλλως θα γίνουν και στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο. «Το σημαντικότερο όμως είναι, αφού πλέον απευθυνόμαστε στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, όπως είχα εισηγηθεί και στην Οργανωτική Επιτροπή, να διοργανωθεί δημόσια συζήτηση στην τηλεόραση και αν υπάρξει δεύτερος γύρος, μία ακόμα, πριν από την τελική εκλογή» πρόσθεσε.

O κ. Αβραμόπουλος σημείωσε πως δημόσιες συζητήσεις σε κομματικό ακροατήριο αυτό ούτως ή άλλως θα γίνουν και στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο.

Συμπλήρωσε πάντως πως πρέπει «να τελειώνουμε με τα διαδικαστικά» και «να μπούμε βαθιά στον προβληματισμό και την πολιτική ουσία της κρίσιμης για το μέλλον της παράταξής μας, συγκυρίας, μέσα από την οποία, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να βγει και θα βγει ανανεωμένη, περισσότερο ενωμένη, πιο ισχυρή, πιο πειστική, ανοίγοντας και πάλι το δρόμο για το νέο δυναμικό και πρωταγωνιστικό της ρόλο στα πολιτικά πράγματα της πατρίδας μας».

Τόνισε ακόμη πως «είναι αυτονόητο ότι ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας, να υπάρχει αλληλοσεβασμός, αλληλοεκτίμηση και αλληλεγγύη».

Αργά το απόγευμα ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με στελέχη της ΝΔ από το νομό Αρκαδίας.

«Βρίσκομαι στην ιδιαίτερη πατρίδα μου και είμαι βαθιά συγκινημένος γιατί βρίσκομαι με πρόσωπα που αγαπώ και εκτιμώ πολλά χρόνια, με φίλους μου που με στηρίζουν στο καινούργιο μου αυτό ξεκίνημα», δήλωσε.

Σημείωσε ακόμη ότι η επίσημη έναρξη της δικής του προεκλογικής εκστρατείας θα γίνει μετά την επομένη του συνεδρίου και αυτό γιατί πρέπει, όπως ανέφερε, να έχουν ολοκληρωθεί οι εσωτερικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη, παρά το γεγονός ότι ήδη έχει διαμορφωθεί ένα πλαίσιο πάνω στο οποίο έχουν συμφωνήσει όλοι οι υποψήφιοι.

«Οτιδήποτε διχαστικό μακριά από εμένα», απάντησε ερωτηθείς αν λειτουργεί διχαστικά στη βάση της Νέας Δημοκρατίας η διεξαγωγή τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των υποψηφίων.

«Από την πρώτη ημέρα και στη διακήρυξή μου έχω στείλει μήνυμα προς όλους και κυρίως προς τους συνυποψηφίους μου ότι προέχει η ομοψυχία, η ενότητα και η αλληλεγγύη», πρόσθεσε.

Είναι αυτονόητο, επεσήμανε, ότι όλοι ανήκουμε στην ίδια οικογένεια και δεν πρόκειται για αντιπάλους ή για διαφορετικά κόμματα. Ακολουθούμε, συνέχισε, δρόμους παράλληλους προς ένα συγκεκριμένο προορισμό και στόχο.

«Θεωρώ αυτονόητο να συζητάμε και το κάνω με όλους καθημερινά. Πρέπει να έχουμε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και το κυριότερο, να ομονοούμε και να συμφωνούμε», τόνισε.

Κλείνοντας πρόσθεσε πως: "μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία θα βγει πανίσχυρη, ενωμένη και δυνατή και θα ανοίξει πάλι ο δρόμος που θα την επαναφέρει ως κεντρικό πρωταγωνιστή στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Δεν θα αργήσει η ημέρα που ο ελληνικός λαός θα την εμπιστευθεί και πάλι".

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή