Γαλλία: Οι ενδείξεις από τις συνομιλίες με το Ιράν δεν είναι θετικές

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 18:53
UPD:19:22
A- A A+

Oι ενδείξεις σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες με το Ιράν δεν είναι «πολύ θετικές» δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ.

«Δεν μπορώ να πω ότι η κατάσταση με το Ιράν είναι πολύ θετική. Αυτή την στιγμή γίνονται συσκέψεις στη Βιέννη, αλλά από τις ενδείξεις που έχουμε τα πράγματα δεν είναι πολύ θετικά. Είναι κρίμα», δήλωσε ο Κουσνέρ κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στο Λίβανο.

Νωρίτερα οι ΗΠΑ δήλωσαν επισήμως ότι εγκρίνουν το σχέδιο της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) να εμπλουτιστεί στο εξωτερικό το μεγαλύτερο μέρος του ιρανικού ουρανίου που προορίζεται για πολιτική χρήση, όπως επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Μπιλ Μπάρτον, δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα εξακολουθεί να περιμένει να ενημερωθεί από τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ΙΑΕΑ σχετικά με την απάντηση του Ιράν για την πρόταση εμπλουτισμού ουρανίου.

Όμως η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε πως η Τεχεράνη προκρίνει την αγορά ουρανίου για τον ερευνητικό του αντιδραστήρα και όχι την αποστολή δικού του αποθέματος ουρανίου στο εξωτερικό για εμπλουτισμό.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή