ΝΔ: Απαράδεκτες οι αποφάσεις για τα stage

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009 18:31

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε λόγο για «μια καθαρά κομματική απόφαση που σπρώχνει σε πραγματικό "εργασιακό Μεσαίωνα" χιλιάδες νέους που έχουν ανάγκη».

A- A A+

Νέες βολές κατά του ΠΑΣΟΚ εξαπολύει ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος με αφορμή τις αποφάσεις της για τα προγράμματα stage. Μεταξύ άλλων τη χαρακτηρίζει «πρότυπο» κοινωνικής αναλγησίας, πολιτικής εκδικητικότητας και κατάφωρα αντισυνταγματικής πρακτικής.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για «μια καθαρά κομματική απόφαση που σπρώχνει σε πραγματικό "εργασιακό Μεσαίωνα" χιλιάδες νέους που έχουν ανάγκη».

Παράλληλα επικρίνει με δριμύτητα το κυβερνών κόμμα αναφερόμενος στις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το σεβασμό του ΑΣΕΠ: «Πώς μιλούν για υποβάθμιση του ΑΣΕΠ εκείνοι που κυριολεκτικά το καταρράκωσαν, όταν με τους Νόμους 2738/1999 και 2839/2000 μονιμοποίησαν πάνω από 2.500 "stagiers", πριν ακόμα λήξει η 17μήνη μαθητεία τους;».

Πρόσθεσε μάλιστα πως το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που πρώτο εφάρμοσε, διατήρησε και κληροδότησε το θεσμό των stages.

Αναφερόμενος στο θέμα της μοριοδότησης, συμπλήρωσε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργήσει τελικά την μοριοδότηση όσων απασχολήθηκαν στα αυτά τα προγράμματα.

Σχετικά με τη διατήρηση των «stages» μόνο στον ιδιωτικό τομέα, υποστήριξε πως πρόκειται για μια λογική αυστηρά κομματική. Όπως ανέφερε, στα κενά που θα δημιουργηθούν από την κατάργησή τους στο Δημόσιο, η κυβέρνηση θα μπορεί να διορίσει κομματικούς επιλέκτους με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

«Είναι προφανές λοιπόν ότι το ΠΑΣΟΚ προωθεί στο Δημόσιο νέα στρατιά "πράσινων" συμβασιούχων και όταν αυτοί θα έχουν αποκτήσει "νομιμοποίηση" για να απαιτήσουν μονιμοποίηση, θα έρθει το ΑΣΕΠ να τους τακτοποιήσει "και με το νόμο"» συμπλήρωσε.

Ο κ. Κουμουτσάκος μίλησε και για άλλη μία «πολύ σοβαρή παρενέργεια της διατήρησης των "stages" μόνον στον ιδιωτικό τομέα»: Οι επιχειρήσεις σε περίοδο οικονομικής κρίσης θα έχουν ακόμα έναν ισχυρό λόγο να απολύσουν νυν εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Θα το κάνουν προσβλέποντας ότι μετά από ένα εξάμηνο, ένα χρόνο το πολύ, θα καλύψουν τα κενά με το δωρεάν για εκείνες προσωπικό των "stagiers". Η απαράδεκτη λοιπόν απόφαση της κυβέρνησης για τα "stages" κινδυνεύει να οδηγήσει σε κύμα απολύσεων σημερινών εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή