F1: Με το κεφάλι ψηλά θέλει να αποχαιρετήσει τη Ferrari ο Ραϊκόνεν

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009 22:04
A- A A+

Με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα θέλει να αποχαιρετήσει τη Ferrari ο Κίμι Ραϊκόνεν, καθώς στο Γκραν Πρι του ¶μπου Ντάμπι θα τρέξει για τελευταία φορά με το κόκκινο μονοθέσιο, όπως δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Scuderia, αφού τη θέση του σε αυτό θα πάρει ο Φερνάντο Αλόνσο.

Ο Φινλανδός είναι υπερήφανος για τα όσα έζησε στο Μαρανέλο και ελπίζει η ιταλική ομάδα να κατακτήσει την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Ο αγώνας του ¶μπου Ντάμπι θα είναι και ο τελευταίος για τον Κίμι Ραϊκόνεν με το μονοθέσιο της Ferrari, καθώς θα αποχωρήσει από την ιταλική ομάδα για να πάρει τη θέση του ο Φερνάντο Αλόνσο.

Ο Φινλανδός με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Scuderia τόνισε ότι θέλει να φύγει με το κεφάλι ψηλά παίρνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που θα δώσει στην ομάδα του Μαρανέλο την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών ελπίζοντας να επιτευχθεί ο στόχος, καθώς και ότι είναι υπερήφανος για τα όσα έζησε εκεί, ειδικά το 2007, που κατέκτησε το πρωτάθλημα, και πως είναι καιρός να πει το αντίο στους ανθρώπους της Ferrari.

«Ο αγώνας στο ¶μπου Ντάμπι θα είναι το τελευταίο μου Γκραν Πρι με τη Ferrari και, όπως συνήθως, θα κάνω ό,τι μπορώ για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε αυτή τη δύσκολη χρονιά με ένα καλό αποτέλεσμα, ελπίζοντας ότι θα είναι αρκετό για πάρουμε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, που μας πήρε η McLaren στη Βραζιλία.

Θα είναι πολύ δύσκολο γιατί ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ σκληρός. Οι αντίπαλοί μας βελτιώνουν ακόμα το μονοθέσιό τους ενώ εμείς χρησιμοποιούμε το ίδιο από τον αγώνα της Ουγγαρίας στο τέλος Ιουλίου.

Είναι καιρός να πω αντίο στους ανθρώπους της Ferrari, ύστερα από τα τρία χρόνια που περάσαμε μαζί. Είμαι υπερήφανος για όσα πετύχαμε, ιδιαίτερα το πρωτάθλημα οδηγών του 2007 και των κατασκευαστών εκείνη τη χρονιά και το 2008.

Φέτος το μονοθέσιο δεν ήταν τόσο ανταγωνιστικό, αλλά τουλάχιστον καταφέραμε να πάρουμε μία νίκη και αρκετούς βαθμούς. Ας ελπίζουμε ότι θα ολοκληρώσουμε τη σεζόν με κάτι ωραίο για να θυμόμαστε», ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο 30χρονος.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις