«Ο Κάρατζιτς εκμεταλλεύθηκε τις δυνάμεις του εθνικισμού και το μίσος»

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009 16:17
UPD:16:26

A- A A+

«Η δίκη αυτή είναι του άνδρα που εκμεταλλεύτηκε τις δυνάμεις του εθνικισμού, το μίσος και το φόβο για να υλοποιήσει το όραμά του για μια εθνικά διχασμένη Βοσνία: του Ράντοβαν Κάρατζιτς», δήλωσε ο εισαγγελέας κατά τη δεύτερη ημέρα της δίκης του πρώην πολιτικού ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας, η οποία διεξάγεται απουσία του κατηγορουμένου.

Ο «ανώτατος διοικητής» της «εθνοκάθαρσης»" στη Βοσνία ήταν ο Ράντοβαν Κάρατζιτς, πρόσθεσε. Υπενθύμισε επίσης τις κατηγορίες για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που βαρύνουν τον κατηγορούμενο, για το ρόλο που διαδραμμάτισε στον πόλεμο της Βοσνίας (1992-1995), στον οποίο έχασαν τη ζωή τους 100.000 άνθρωποι και 2,2 εκατομμύρια εκτοπίστηκαν.

Η δίκη του 64χρονου Κάρατζιτς επαναλήφθηκε σήμερα απουσία του κατηγορούμενου, ο οποίος την μποϋκοτάρει από χθες, Δευτέρα, με αιτιολογία ότι η υπεράσπισή του, την οποία ασκεί ο ίδιος, δεν είναι έτοιμη. Οι δικαστές αποφάσισαν ωστόσο να συνεχίσουν τη δίκη, η οποία αναμένεται να διαρκέσει δύο χρόνια.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή