F1: Νίκη για τον Φέτελ στο ¶μπου Ντάμπι

Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2009 17:00
UPD:17:49
REUTERS /CAREN FIROUZ

A- A A+

Ένας «ταύρος» ήταν ο νικητής του πρώτου αγώνα του ¶μπου Ντάμπι και αυτός ήταν ο Σεμπαστιάν Φέτελ, ο οποίος είχε και τη βοήθεια του Λιούις Χάμιλτον, που αντιμετώπισε πρόβλημα και εγκατέλειψε.

Όμως, πραγματικός... ταύρος αποδείχτηκε ο Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος στον τελευταίο γύρο έδωσε μάχη με τον Τζένσον Μπάτον, αλλά κατάφερε να κρατήσει τη δεύτερη θέση και να κάνει το 1-2 για τη Red Bull.

Πίσω έμειναν οι δυο Ferrari, ενώ η έκπληξη ήρθε από τους Καμούι Κομπαγιάσι και Σεμπαστιάν Μπουέμι.

Οι ¶ραβες έγραψαν το όνομά τους και αυτοί στην ιστορία της Formula1, καθώς φιλοξένησαν τον πρώτο αγώνα στο ¶μπου Ντάμπι, ο οποίος έμελλε να είναι και συγκλονιστικός, έπειτα από όσα συνέβησαν.

Όλα έδειχναν ότι ο Λιούις Χάμιλτον θα είναι ο μεγάλος νικητής, αφού από χθες ήταν άπιαστος και σήμερα έφυγε πρώτος απ' όλους στην εκκίνηση, όμως στον 20ό γύρο αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα με τα φρένα και αναγκάστηκε να μπει στα πιτ και στη συνέχεια στο γκαράζ της McLaren, αφού στη βρετανική ομάδα δε θέλησαν να το ρισκάρουν.

Έτσι, ο Σεμπαστιάν Φέτελ ήρθε από πίσω, εκμεταλλεύτηκε το πρόβλημα του αντιπάλου του και πήρε την τέταρτη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα και παρθενική στην αραβική πίστα.

Στη δεύτερη θέση έγινε μάχη στον τελευταίο γύρο μεταξύ του Μαρκ Γουέμπερ και του Τζένσον Μπάτον, καθώς ο τελευταίος πίεσε αρκετά για να προσπεράσει, τα κατάφερε αρχικά, αλλά στο τέλος την έχασε στα φρένα. Γι' αυτό έγινε το 1-2 για τη Red Bull, με τον νυν παγκόσμιο πρωταθλητή να μένει τρίτος.

Τέταρτος τερμάτισε ο Ρούμπενς Μπαρικέλο, με τον Νικ Χάιντφελντ να τον ακολουθεί και να φέρνει ένα καλό αποτέλεσμα για λογαριασμό της BMW στο αντίο της στη Formula1. Πιο πίσω υπήρξε μια έκπληξη και αυτή ήταν του Καμούι Κομπαγιάσι.

Ο Ιάπωνας είχε δείξει από τη Βραζιλία τις ικανότητές του και σήμερα ήταν ακόμα καλύτερος τερματίζοντας έκτος. Την καλή εμφάνιση της Toyota συμπλήρωσε ο Γιάρνο Τρούλι με την έβδομη θέση, ενώ έκπληξη είχαμε και στην όγδοη θέση για μια ακόμα φορά από τον Σεμπαστιάν Μπουέμι και την Toro Rosso, σε αντίθεση με τον Χαϊμέ Αλγκουερσουάρι, ο οποίος ακολούθησε τον Χάμιλτον.

Από εκεί και πέρα την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Νίκο Ρόζμπεργκ και Ρόμπερτ Κούμπιτσα, ενώ και πάλι πίσω έμειναν οι δυο Ferrari, με τον Κίμι Ραϊκόνεν να είναι δωδέκατος και τον Τζιανκάρλο Φισικέλα 16ος.

Έτσι, ολοκληρώθηκε το φετινό πρωτάθλημα, το οποίο είχε πολλές ανατροπές και διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Τέλος, στην τελική βαθμολογία ο Μπάτον αναδείχθηκε πρωταθλητής με 95 βαθμούς έναντι 84 του Φέτελ, ενώ στους κατασκευαστές η Brawn GP πήρε τον τίτλο με 172, με τη Red Bull να ακολουθεί με 153,5.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Φέτελ Red Bull 55 γύροι

Γουέμπερ Red Bull +17.8

Μπάτον Brawn GP +18.4

Μπαρικέλο Brawn GP +22.7

Χάιντφελντ BMW Sauber +26.2

Κομπαγιάσι Toyota +28.3

Τρούλι Toyota +34.3

Μπουέμι Toro Rosso +41.2

Ρόζμπεργκ Williams +45.9

Κούμπιτσα BMW Sauber +48.1

Κοβαλάινεν McLaren +52.7

Ραϊκόνεν Ferrari +54.3

Νακατζίμα Williams +59.8

Αλόνσο Renault +69.6

Λιούτσι Force India +94.4

Φισικέλα Ferrari +1 γύρο

Σούτιλ Force India +1 γύρο

Γκροζάν Renault +1 γύρο

Εγκατέλειψαν

Χάμιλτον McLaren 20ό γύρο

Αλγκουερσουάρι Toro Rosso 18ο γύρο

Τελική βαθμολογία οδηγών

Μπάτον 95

Φέτελ 84

Μπαρικέλο 77

Γουέμπερ 69,5

Χάμιλτον 49

Ραϊκόνεν 48

Ρόζμπεργκ 34,5

Τρούλι 32,5

Αλόνσο 26

Γκλοκ 24

Μάσα 22

Κοβαλάινεν 22

Χάιντφελντ 19

Κούμπιτσα 17

Φισικέλα 8

Μπουέμι 6

Σούτιλ 5

Κομπαγιάσι 3

Μπουρντέ 2

Τελική βαθμολογία κατασκευαστών

Brawn GP 172

Red Bull 153,5

McLaren 71

Ferrari 70

Toyota 59,5

BMW Sauber 36

Williams 34,5

Renault 26

Force India 13

Toro Rosso 8

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις